Technologiereus IBM heeft in het derde kwartaal 24,7 miljard dollar omzet in de boeken geschreven: 5 procent minder dan een jaar geleden.

De omzet komt daarmee lager uit dan de analistenverwachtingen. International Business Machines (IBM) krijgt af te rekenen met een sterke dollarkoers én met een zwakkere vraag naar hardware.

Dankzij kostenbesparingen bleef de winst van IBM wel stabiel op 3,8 miljard dollar.

'Big Blue', zoals het concern ook wel wordt genoemd, geldt door het uitgebreide aanbod als graadmeter voor de ganse IT-sector.

Bron: Belga

Technologiereus IBM heeft in het derde kwartaal 24,7 miljard dollar omzet in de boeken geschreven: 5 procent minder dan een jaar geleden. De omzet komt daarmee lager uit dan de analistenverwachtingen. International Business Machines (IBM) krijgt af te rekenen met een sterke dollarkoers én met een zwakkere vraag naar hardware. Dankzij kostenbesparingen bleef de winst van IBM wel stabiel op 3,8 miljard dollar. 'Big Blue', zoals het concern ook wel wordt genoemd, geldt door het uitgebreide aanbod als graadmeter voor de ganse IT-sector. Bron: Belga