Verkopers van smartphones hebben volgens Canalys-vicepresident Nicole Peng ook nog te maken met grote onzekerheid door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. De daling van de smartphoneverkopen was sinds het begin van de coronacrisis niet zo groot.

Top vijf

Samsung verkocht de meeste smartphones. Het Zuid-Koreaanse concern had volgens de onderzoekers een marktaandeel van 24 procent, waarmee het de eerste plek overnam van iPhone-fabrikant Apple. De Chinese merken Xiaomi, Oppo en Vivo vullen de andere plekken in de mondiale top vijf.

Verkopers van smartphones hebben volgens Canalys-vicepresident Nicole Peng ook nog te maken met grote onzekerheid door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. De daling van de smartphoneverkopen was sinds het begin van de coronacrisis niet zo groot.Samsung verkocht de meeste smartphones. Het Zuid-Koreaanse concern had volgens de onderzoekers een marktaandeel van 24 procent, waarmee het de eerste plek overnam van iPhone-fabrikant Apple. De Chinese merken Xiaomi, Oppo en Vivo vullen de andere plekken in de mondiale top vijf.