In totaal werden dit jaar al 336 it-bedrijven failliet verklaard. Met nog twee maanden te gaan zou het dus best kunnen dat we onder het recordcijfer van 2013 eindigen. Toen gingen er 415 ondernemingen op de fles.

Opvallend is dat het aantal startende it-bedrijven in oktober ontgoochelde. Volgens B-Information, leverancier van zakelijke informatie, werden er 238 start-ups opgericht. Dat is minder dan de helft van oktober vorig jaar toen er liefst 505 van start gingen. In totaal zagen dit jaar al 2.534 start-ups het levenslicht. Dat zijn er 1.617 minder dan tijdens de eerste tien maanden van vorig jaar.

In totaal werden dit jaar al 336 it-bedrijven failliet verklaard. Met nog twee maanden te gaan zou het dus best kunnen dat we onder het recordcijfer van 2013 eindigen. Toen gingen er 415 ondernemingen op de fles.Opvallend is dat het aantal startende it-bedrijven in oktober ontgoochelde. Volgens B-Information, leverancier van zakelijke informatie, werden er 238 start-ups opgericht. Dat is minder dan de helft van oktober vorig jaar toen er liefst 505 van start gingen. In totaal zagen dit jaar al 2.534 start-ups het levenslicht. Dat zijn er 1.617 minder dan tijdens de eerste tien maanden van vorig jaar.