De Kenyan Wildlife Service heeft een project opgestart dat neushoorns, een bedreigde diersoort in Afrika, een veiligere leefomgeving moet bieden. Daarvoor gebruikt het de Raspberry Pi, een minicomputer die amper 35 dollar kost.

De Raspberry Pi beschikt over een camera, een bewegingssensor en een infraroodfilter, en staat voortdurend in contact met een satelliet. Het gadget wordt in een doos met camouflageprint gestopt en op meerdere locaties in Kenia geplaatst. In totaal worden er 250 Raspberry Pi's over het land verspreid.

Van zodra de sensor beweging vaststelt, wordt er met de camera een foto genomen. Deze foto's worden doorgestuurd naar de rangers van de Kenyan Wildlife Service. Op die manier kunnen neushoorns en stropers gespot worden, en kan er indien nodig ingegrepen worden.

Google juicht het initiatief alvast toe en pompte 600.000 euro in het project. Als het succesvol blijkt in Kenia, zal het ook in Indonesië en Sri Lanka toegepast worden.

De Kenyan Wildlife Service heeft een project opgestart dat neushoorns, een bedreigde diersoort in Afrika, een veiligere leefomgeving moet bieden. Daarvoor gebruikt het de Raspberry Pi, een minicomputer die amper 35 dollar kost. De Raspberry Pi beschikt over een camera, een bewegingssensor en een infraroodfilter, en staat voortdurend in contact met een satelliet. Het gadget wordt in een doos met camouflageprint gestopt en op meerdere locaties in Kenia geplaatst. In totaal worden er 250 Raspberry Pi's over het land verspreid. Van zodra de sensor beweging vaststelt, wordt er met de camera een foto genomen. Deze foto's worden doorgestuurd naar de rangers van de Kenyan Wildlife Service. Op die manier kunnen neushoorns en stropers gespot worden, en kan er indien nodig ingegrepen worden. Google juicht het initiatief alvast toe en pompte 600.000 euro in het project. Als het succesvol blijkt in Kenia, zal het ook in Indonesië en Sri Lanka toegepast worden.