De federale ministerraad heeft vrijdagmiddag het wetsontwerp voor de elektronische factuur goedgekeurd. Die krijgt nu dezelfde bewijskracht als een papieren exemplaar.

"Elk jaar wordt in België een miljard facturen opgemaakt", zegt minister van Financiën Steven Vanackere. "In de meeste bedrijven worden de gegevens elektronisch verwerkt, maar zodra er een factuur wordt opgemaakt gebeurt dat toch weer op papier. Dat is onder meer een gevolg van de strikte btw-wetgeving."

Voortaan kunnen bedrijven dus ook probleemloos elektronisch factureren. "Het gaat om een grote administratieve vereenvoudiging en een aanzienlijke besparing voor de Belgische bedrijven", aldus Vanackere. In het najaar wordt een campagne op touw gezet om de ondernemingen te informeren over de nieuwe mogelijkheid.

De Europese Commissie wil dat elektronische facturering tegen 2020 de meest gangbare methode wordt. Momenteel gaat het in België slechts om enkele procenten van het totale aantal facturen.

Bron: Belga

De federale ministerraad heeft vrijdagmiddag het wetsontwerp voor de elektronische factuur goedgekeurd. Die krijgt nu dezelfde bewijskracht als een papieren exemplaar. "Elk jaar wordt in België een miljard facturen opgemaakt", zegt minister van Financiën Steven Vanackere. "In de meeste bedrijven worden de gegevens elektronisch verwerkt, maar zodra er een factuur wordt opgemaakt gebeurt dat toch weer op papier. Dat is onder meer een gevolg van de strikte btw-wetgeving." Voortaan kunnen bedrijven dus ook probleemloos elektronisch factureren. "Het gaat om een grote administratieve vereenvoudiging en een aanzienlijke besparing voor de Belgische bedrijven", aldus Vanackere. In het najaar wordt een campagne op touw gezet om de ondernemingen te informeren over de nieuwe mogelijkheid. De Europese Commissie wil dat elektronische facturering tegen 2020 de meest gangbare methode wordt. Momenteel gaat het in België slechts om enkele procenten van het totale aantal facturen.Bron: Belga