De Belgisch-Amerikaanse Minit-groep, bekend van haar 1.200 Mister Minit-winkels, heeft gekozen voor NextiraOne voor de uitrol van haar nieuwe Europese voip-telefoonnetwerk. In ons land moet Alcatel-Lucent plaats ruimen voor Cisco.

Wie heeft er nog nooit een sleuteltje laten bijmaken of een schoen laten oplappen bij Mister Minit? Alleen al in België zijn er 120 winkels. De hoofdzetel en de it-afdeling bevinden zich trouwens in Erembodgem. De Minit-groep wil haar telefonienetwerk nu vervangen en heeft daarvoor gekozen voor NextiraOne. Die had apparatuur van zowel Alcatel-Lucent als Cisco aangeboden, maar uiteindelijk koos Mister Minit voor de Cisco call manager. In de eerste plaats worden het kantoor in Parijs en de 220 shops in Frankrijk uitgerust met de nieuwe voip-oplossing. In Parijs worden 60 toestellen geplaatst. Het gaat om een initieel order van 150.000 euro.

Later volgen zo goed als zeker België, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Scandinavië en Oost-Europa. NextiraOne spreekt daarvoor zijn pan-Europese vertegenwoordiging aan. "Het project wordt vanuit België geleid," vertelt Bruno Corneillie sales manager regional market. Easynet neemt het wide area netwerk voor zijn rekening. De winkels zelf worden aangesloten via breedband adsl.

De Belgisch-Amerikaanse Minit-groep, bekend van haar 1.200 Mister Minit-winkels, heeft gekozen voor NextiraOne voor de uitrol van haar nieuwe Europese voip-telefoonnetwerk. In ons land moet Alcatel-Lucent plaats ruimen voor Cisco. Wie heeft er nog nooit een sleuteltje laten bijmaken of een schoen laten oplappen bij Mister Minit? Alleen al in België zijn er 120 winkels. De hoofdzetel en de it-afdeling bevinden zich trouwens in Erembodgem. De Minit-groep wil haar telefonienetwerk nu vervangen en heeft daarvoor gekozen voor NextiraOne. Die had apparatuur van zowel Alcatel-Lucent als Cisco aangeboden, maar uiteindelijk koos Mister Minit voor de Cisco call manager. In de eerste plaats worden het kantoor in Parijs en de 220 shops in Frankrijk uitgerust met de nieuwe voip-oplossing. In Parijs worden 60 toestellen geplaatst. Het gaat om een initieel order van 150.000 euro. Later volgen zo goed als zeker België, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Scandinavië en Oost-Europa. NextiraOne spreekt daarvoor zijn pan-Europese vertegenwoordiging aan. "Het project wordt vanuit België geleid," vertelt Bruno Corneillie sales manager regional market. Easynet neemt het wide area netwerk voor zijn rekening. De winkels zelf worden aangesloten via breedband adsl.