Waarschijnlijk geïnspireerd door de griezelhoogdag Halloween, hebben wetenschappers aan het MIT een artificiële intelligentie geschreven die foto's eng maakt. Een beetje zoals een Instragram-filter dus, maar in plaats van je ontbijt er beter te laten uitzien, doet ie min of meer het omgekeerde. De ai kreeg de toepasselijke naam Nightmare Machine mee en internauten kunnen hem mee opleiden door aan te geven hoe griezelig ze een foto vinden.

MIT
© MIT

Er zijn verschillende algoritmes die gecombineerd worden met plaatsen om de betere fantasywereld te creëren. Via deep learning wordt er ook gewerkt aan filters voor menselijke gezichten.

Waarschijnlijk geïnspireerd door de griezelhoogdag Halloween, hebben wetenschappers aan het MIT een artificiële intelligentie geschreven die foto's eng maakt. Een beetje zoals een Instragram-filter dus, maar in plaats van je ontbijt er beter te laten uitzien, doet ie min of meer het omgekeerde. De ai kreeg de toepasselijke naam Nightmare Machine mee en internauten kunnen hem mee opleiden door aan te geven hoe griezelig ze een foto vinden. Er zijn verschillende algoritmes die gecombineerd worden met plaatsen om de betere fantasywereld te creëren. Via deep learning wordt er ook gewerkt aan filters voor menselijke gezichten.