De technologie krijgt de naam MegaMIMO 2.0 mee en gebruikt een processor, een real-time baseband processing system en een transceiver als hardware.

Concreet wordt met die hardware het frequentiebereik van de wifi-signalen afgewisseld binnen hun spectrum. Dat zorgt er voor dat de signalen elkaar minder verstoren waardoor het bereik en de snelheid een stuk hoger kunnen uitkomen. Naast muren en voorwerpen, zijn de wifi-stralen onderling een vaak voorkomend obstakel om de maximumsnelheid te kunnen halen.

Dat moet met MegaMIMO 2.0 beter kunnen. De onderzoekers kwamen bij een test met laptops uit op snelheden die 330 procent hoger lagen. Ook werd het bereik van het wifi-signaal een stuk groter.

Leuk detail: om een testomgeving te maken waarbij de laptops zich zouden verplaatsen, werden de toestellen op roomba robots geplaatst die doorheen een kamer reden. Naast een betere wifi, hielden de onderzoekers er vermoedelijk dus ook een schone vloer aan over.

Volgens MIT kan de technologie vrij snel worden omgezet in een commerciëel product. Maar de wifi-technologie zelf verandert niet, wat wil zeggen dat een nieuwe router met MegaMIMO 2.0 ook aan bestaande smartphones en laptops hogere snelheden kan leveren.

De technologie krijgt de naam MegaMIMO 2.0 mee en gebruikt een processor, een real-time baseband processing system en een transceiver als hardware.Concreet wordt met die hardware het frequentiebereik van de wifi-signalen afgewisseld binnen hun spectrum. Dat zorgt er voor dat de signalen elkaar minder verstoren waardoor het bereik en de snelheid een stuk hoger kunnen uitkomen. Naast muren en voorwerpen, zijn de wifi-stralen onderling een vaak voorkomend obstakel om de maximumsnelheid te kunnen halen.Dat moet met MegaMIMO 2.0 beter kunnen. De onderzoekers kwamen bij een test met laptops uit op snelheden die 330 procent hoger lagen. Ook werd het bereik van het wifi-signaal een stuk groter.Leuk detail: om een testomgeving te maken waarbij de laptops zich zouden verplaatsen, werden de toestellen op roomba robots geplaatst die doorheen een kamer reden. Naast een betere wifi, hielden de onderzoekers er vermoedelijk dus ook een schone vloer aan over.Volgens MIT kan de technologie vrij snel worden omgezet in een commerciëel product. Maar de wifi-technologie zelf verandert niet, wat wil zeggen dat een nieuwe router met MegaMIMO 2.0 ook aan bestaande smartphones en laptops hogere snelheden kan leveren.