"We werken al sinds februari aan dit project", zegt Philippe Vandewauwer van MIVB. "Daarvoor hebben we een samenwerking lopen met (de Parijse openbaarvervoermaatschappij) RATP die al vier tests met stijgende moeilijkheidsgraad voltooid heeft."

MIVB heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de huur van twee zelfrijdende voertuigen waarin plaats is voor zes tot tien passagiers. Hoewel de voertuigen zonder bestuurder zouden kunnen rijden, zal er wel een medewerker aan boord zijn om de veiligheid te garanderen en om de vragen van gebruikers te beantwoorden.

De tests moeten de MIVB onder meer toelaten om het gedrag van het type voertuig te evalueren en om de mogelijke toepassing ervan beter te definiëren. De kost van het project zal volgens Le Soir tussen een half en één miljoen euro liggen. Waar de eerste test precies zal worden uitgevoerd, is nog niet duidelijk.

"We werken al sinds februari aan dit project", zegt Philippe Vandewauwer van MIVB. "Daarvoor hebben we een samenwerking lopen met (de Parijse openbaarvervoermaatschappij) RATP die al vier tests met stijgende moeilijkheidsgraad voltooid heeft." MIVB heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de huur van twee zelfrijdende voertuigen waarin plaats is voor zes tot tien passagiers. Hoewel de voertuigen zonder bestuurder zouden kunnen rijden, zal er wel een medewerker aan boord zijn om de veiligheid te garanderen en om de vragen van gebruikers te beantwoorden.De tests moeten de MIVB onder meer toelaten om het gedrag van het type voertuig te evalueren en om de mogelijke toepassing ervan beter te definiëren. De kost van het project zal volgens Le Soir tussen een half en één miljoen euro liggen. Waar de eerste test precies zal worden uitgevoerd, is nog niet duidelijk.