Mensen met autismespectrumstoornis, van het bedrijf Passwerk, testen de software en chipkaart voor het openen van de toegangspoortjes in de Brusselse metro.

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB werkt sinds enkele maanden samen met Passwerk. Passwerk is een bedrijf dat testengineers inzet met een autismespectrumstoornis (ASS). Drie Passwerkers werken op de ict-dienst van de MIVB en één in het testlabo voor de toegangspoortjes die in de metrostations worden geïnstalleerd. De MIVB zegt zeer tevreden te zijn over de samenwerking.

De zowat 40 testengineers van Passwerk zijn allemaal mensen met ASS, met een normale tot hoge begaafdheid. Aangezien zij van nature erg detailgericht en nauwgezet zijn en een sterk logisch en analytisch denkvermogen en een hoog concentratievermogen bezitten, zijn zij geknipt voor het testen van software. Bovendien doen zij, vaak in tegenstelling tot mensen zonder een ASS, dat eerder repetitieve werk erg graag én gemiddeld sneller.

Mensen met autismespectrumstoornis, van het bedrijf Passwerk, testen de software en chipkaart voor het openen van de toegangspoortjes in de Brusselse metro. De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB werkt sinds enkele maanden samen met Passwerk. Passwerk is een bedrijf dat testengineers inzet met een autismespectrumstoornis (ASS). Drie Passwerkers werken op de ict-dienst van de MIVB en één in het testlabo voor de toegangspoortjes die in de metrostations worden geïnstalleerd. De MIVB zegt zeer tevreden te zijn over de samenwerking. De zowat 40 testengineers van Passwerk zijn allemaal mensen met ASS, met een normale tot hoge begaafdheid. Aangezien zij van nature erg detailgericht en nauwgezet zijn en een sterk logisch en analytisch denkvermogen en een hoog concentratievermogen bezitten, zijn zij geknipt voor het testen van software. Bovendien doen zij, vaak in tegenstelling tot mensen zonder een ASS, dat eerder repetitieve werk erg graag én gemiddeld sneller.