Ericsson laat weten dat het mobiele dataverkeer in één jaar tijd is verdrievoudigd. Waarmee mobiele data wereldwijd tien keer zo snel groeit als spraakverkeer.

Momenteel heeft zowat 10 procent van de mobiele gebruikers een data-abonnement, maar hun aantal groeit snel. Bovendien worden er gigantische hoeveelheden data draadloos verstuurd, zo stelden de technici van Ericsson vast.

Alleen al in het tweede kwartaal van dit jaar werd 225.000 terabyte aan data verstuurd. In het gros van de gevallen gaat het om vluchtige data in beperkte hoeveelheden, bijvoorbeeld routebeschrijvingen of tekstjes over plaatsen waar smartphonegebruikers zich bevinden. Overigens worden niet alle gegevens zo maar bewaard.

Ericsson zal op korte termijn zijn tweemiljoenste zender/ontvanger in gebruik nemen. Daarmee kan de Zweedse onderneming een marktaandeel van om en bij de 40 procent optekenen.

Het technologiebedrijf is betrokken bij zowat alle grote 4G/LTE projecten die wereldwijd worden uitgerold.

Ericsson laat weten dat het mobiele dataverkeer in één jaar tijd is verdrievoudigd. Waarmee mobiele data wereldwijd tien keer zo snel groeit als spraakverkeer.Momenteel heeft zowat 10 procent van de mobiele gebruikers een data-abonnement, maar hun aantal groeit snel. Bovendien worden er gigantische hoeveelheden data draadloos verstuurd, zo stelden de technici van Ericsson vast.Alleen al in het tweede kwartaal van dit jaar werd 225.000 terabyte aan data verstuurd. In het gros van de gevallen gaat het om vluchtige data in beperkte hoeveelheden, bijvoorbeeld routebeschrijvingen of tekstjes over plaatsen waar smartphonegebruikers zich bevinden. Overigens worden niet alle gegevens zo maar bewaard.Ericsson zal op korte termijn zijn tweemiljoenste zender/ontvanger in gebruik nemen. Daarmee kan de Zweedse onderneming een marktaandeel van om en bij de 40 procent optekenen.Het technologiebedrijf is betrokken bij zowat alle grote 4G/LTE projecten die wereldwijd worden uitgerold.