Het project wil bewerkstelligen waar AMP voor staat: Accelerated Mobile Pages. Het project wil bestaande technologie toepassen en niet per se nieuwe technologien ontwikkelen. De nadruk ligt op het maken van verstandige keuzes in bestaande technieken. Eén van die keuzes is het beperken van het gebruik van JavaScript door waar mogelijk voor alternatieven te kiezen. Daarmee haalt men nu al verbeteringen in de laadtijd over 3G-netwerken van 15 tot 85 procent.

Belangrijk is ook dat webpagina's met vaste lay-outs werken. Voor advertenties moeten bijvoorbeeld blokken met vaste verhoudingen worden gedefinieerd. Die kunnen wel wijzigen, maar alleen in reactie op de vereisten van het apparaat.

Instant laden

In de toekomst kan het nog sneller door gebruik te maken van de 'prerendering'-functie. Daar moet voorzichtig mee omgesprongen worden, vanwege de belasting die het kan opleveren. Binnen AMP HTML is nu de mogelijkheid toegevoegd om in een document te specificeren dat het de inhoud die de lezer zo meteen waarschijnlijk gaat lezen alvast ophaalt; onderdelen die een zware belasting voor de processor betekenen, kunnen daarbij geweerd worden.

Google lijkt de voortrekker van het project, waar verder onder andere Twitter, WordPress en LinkedIn in participeren. Volgens Google werken nu al 30 uitgevers van statische content mee binnen het AMP Project. Meer informatie is te vinden op de website van het AMP Project. Daar staan ook links naar een demo en naar de hulpmiddelen die nodig zijn om mobiele webpagina's te versnellen.

Bron: Automatiseringgids

Het project wil bewerkstelligen waar AMP voor staat: Accelerated Mobile Pages. Het project wil bestaande technologie toepassen en niet per se nieuwe technologien ontwikkelen. De nadruk ligt op het maken van verstandige keuzes in bestaande technieken. Eén van die keuzes is het beperken van het gebruik van JavaScript door waar mogelijk voor alternatieven te kiezen. Daarmee haalt men nu al verbeteringen in de laadtijd over 3G-netwerken van 15 tot 85 procent.Belangrijk is ook dat webpagina's met vaste lay-outs werken. Voor advertenties moeten bijvoorbeeld blokken met vaste verhoudingen worden gedefinieerd. Die kunnen wel wijzigen, maar alleen in reactie op de vereisten van het apparaat.Instant ladenIn de toekomst kan het nog sneller door gebruik te maken van de 'prerendering'-functie. Daar moet voorzichtig mee omgesprongen worden, vanwege de belasting die het kan opleveren. Binnen AMP HTML is nu de mogelijkheid toegevoegd om in een document te specificeren dat het de inhoud die de lezer zo meteen waarschijnlijk gaat lezen alvast ophaalt; onderdelen die een zware belasting voor de processor betekenen, kunnen daarbij geweerd worden.Google lijkt de voortrekker van het project, waar verder onder andere Twitter, WordPress en LinkedIn in participeren. Volgens Google werken nu al 30 uitgevers van statische content mee binnen het AMP Project. Meer informatie is te vinden op de website van het AMP Project. Daar staan ook links naar een demo en naar de hulpmiddelen die nodig zijn om mobiele webpagina's te versnellen.Bron: Automatiseringgids