#climate houdt de klimaatcampagnes van belangrijke organisaties systematisch bij.

De gratis app houdt je op de hoogte van nieuwe campagnes. Je krijgt enkel de campagnes te zien die jou interesseren. Dat gebeurt aan de hand van criteria die je eerst ingeeft: thema's als "elections", "urban sustainability", of "extreme weather", de plaats waar de campagnes plaatsvinden en de organisaties die erachter zitten.

Bevalt een campagne je, dan kun je die meteen delen met je Facebook- en Twitternetwerk. Eén klik volstaat: er staat al een bericht klaar met het verzoek de actie te steunen, met een link naar de website en met de toepasselijke hashtag. Je krijgt ook een score te zien die je impact in de verspreiding van de campagne aangeeft.

Achter de app zit onder andere Josh Felser, de Amerikaan die internetbedrijven als Spinner en Grouper oprichtte. #climate is dus een Amerikaanse app, en heeft bijgevolg ook vooral aandacht voor acties in de VS.

De app is voorlopig alleen voor Apple-toestellen beschikbaar. (IPS/MI)

#climate houdt de klimaatcampagnes van belangrijke organisaties systematisch bij. De gratis app houdt je op de hoogte van nieuwe campagnes. Je krijgt enkel de campagnes te zien die jou interesseren. Dat gebeurt aan de hand van criteria die je eerst ingeeft: thema's als "elections", "urban sustainability", of "extreme weather", de plaats waar de campagnes plaatsvinden en de organisaties die erachter zitten. Bevalt een campagne je, dan kun je die meteen delen met je Facebook- en Twitternetwerk. Eén klik volstaat: er staat al een bericht klaar met het verzoek de actie te steunen, met een link naar de website en met de toepasselijke hashtag. Je krijgt ook een score te zien die je impact in de verspreiding van de campagne aangeeft. Achter de app zit onder andere Josh Felser, de Amerikaan die internetbedrijven als Spinner en Grouper oprichtte. #climate is dus een Amerikaanse app, en heeft bijgevolg ook vooral aandacht voor acties in de VS. De app is voorlopig alleen voor Apple-toestellen beschikbaar. (IPS/MI)