WhatsApp, een 'sms-killer' voor smartphones die het mogelijk maakt om gratis berichtjes en foto's kan versturen via internet, heeft met oudjaar 18 miljard berichten verwerkt. Een absoluut record, laat WhatsApp weten via Twitter.

11 van de 18 miljard op oudjaar verwerkte berichten waren uitgaand, 7 miljard waren inkomend. Het vorige WhatsApp-record werd in augustus gevestigd, toen werden er op één dag tien miljard berichten geteld. Op 31 december 2011 werden er nog 'amper' 1 miljard berichtjes verwerkt.

WhatsApp is met name in Azië en een groot deel van Europa een veelgebruikt alternatief voor de sms. In Nederland is de app bijvoorbeeld erg populair, maar bij ons is de dienst vooralsnog niet écht ingeburgerd.

In België werden er van oud op nieuw 72,4 miljoen sms'jes verstuurd.

WhatsApp, een 'sms-killer' voor smartphones die het mogelijk maakt om gratis berichtjes en foto's kan versturen via internet, heeft met oudjaar 18 miljard berichten verwerkt. Een absoluut record, laat WhatsApp weten via Twitter. 11 van de 18 miljard op oudjaar verwerkte berichten waren uitgaand, 7 miljard waren inkomend. Het vorige WhatsApp-record werd in augustus gevestigd, toen werden er op één dag tien miljard berichten geteld. Op 31 december 2011 werden er nog 'amper' 1 miljard berichtjes verwerkt. WhatsApp is met name in Azië en een groot deel van Europa een veelgebruikt alternatief voor de sms. In Nederland is de app bijvoorbeeld erg populair, maar bij ons is de dienst vooralsnog niet écht ingeburgerd. In België werden er van oud op nieuw 72,4 miljoen sms'jes verstuurd.