Op het Mobile World Congress laait ook de discussie rond het 'digital dividend' weer op.

Met deze term worden de frequenties bedoeld die vrij komen van zodra analoge tv-signalen uit de ether gehaald worden. Een select panel van ceo's van operatoren en vendors vindt dat dat spectrum gebruikt moet worden om de groei van de mobiele industrie verder te ondersteunen?

De ceo's eisen 100 MHz van de 400 MHz frequentieband. Dat spectrum moet volgens hen toegewezen worden aan mobiele spelers. Op een persconferentie hield Rob Conway, ceo van de GSM Association, een vurig pleidooi voor de verdere ontwikkeling van mobiele breedband. Onder meer Henric Svanberg, ceo van Ericsson en toplui van operators zoals Vimpelcom (Rusland), China Mobile en Telecom Italia traden hem bij. "Mobiele breedband is een essentiële driver om de economie weer aan te zwengelen", klonk het eensgezind.

Volgens het panel kan het aanwenden van het 'digital dividend' voor mobiele toepassingen, zeker in Europa een antwoord bieden op de economische crisis. Onder meer Zweden, Finland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben al plannen om op z'n minst een deel van het spectrum aan de mobiele industrie toe te kennen.

Op het Mobile World Congress laait ook de discussie rond het 'digital dividend' weer op. Met deze term worden de frequenties bedoeld die vrij komen van zodra analoge tv-signalen uit de ether gehaald worden. Een select panel van ceo's van operatoren en vendors vindt dat dat spectrum gebruikt moet worden om de groei van de mobiele industrie verder te ondersteunen? De ceo's eisen 100 MHz van de 400 MHz frequentieband. Dat spectrum moet volgens hen toegewezen worden aan mobiele spelers. Op een persconferentie hield Rob Conway, ceo van de GSM Association, een vurig pleidooi voor de verdere ontwikkeling van mobiele breedband. Onder meer Henric Svanberg, ceo van Ericsson en toplui van operators zoals Vimpelcom (Rusland), China Mobile en Telecom Italia traden hem bij. "Mobiele breedband is een essentiële driver om de economie weer aan te zwengelen", klonk het eensgezind. Volgens het panel kan het aanwenden van het 'digital dividend' voor mobiele toepassingen, zeker in Europa een antwoord bieden op de economische crisis. Onder meer Zweden, Finland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben al plannen om op z'n minst een deel van het spectrum aan de mobiele industrie toe te kennen.