De Europese mobiele telefoonindustrie heeft zich via de GSM Association aangesloten bij het eCall-project voor noodoproepen vanuit voertuigen.

Dat vertegenwoordigers van de GSM Association de EU-intentieverklaring hebben ondertekend om eCall in heel Europa in te voeren, is een opsteker voor het project. [Onlangs schreven we nog] dat de Europese Commissie een niet mis te verstane oproep deed tot de Europese regeringen en de telecommunicatie- en auto-industrie om zich meer in te spannen om eCall zo snel mogelijk in te voeren. Anders werd zelfs met verregaande regulering gedreigd.

Viviane Reding, EUcommissaris voor telecommunicatie, wil de mobiele telefoonindustrie nu uitdrukkelijk complimenteren omdat zij zo snel heeft gereageerd op de oproep. "Door het Europese systeem voor noodoproepen vanuit voertuigen te steunen, hebben zij blijk gegeven van hun sociale verantwoordelijkheid en zich open gesteld voor innoverende toepassingen van de communicatietechnologie in het dagelijks leven," aldus Reding in een perscommuniqué.

15 lidstaten zijn momenteel reeds klaar om eCall in te voeren. De meeste andere lidstaten - waaronder België - hebben de intentieverklaring wel ondertekend om zo snel mogelijk met de implementatie van start te gaan. Peter Van der Perre, algemeen directeur ITS Belgium, zei begin deze maand nog dat in België een aparte werkgroep opgericht is die de zaak moet bespoedigen.

Zes lidstaten hebben de eCall-intentieverklaring nog niet ondertekend - Denemarken, Frankrijk, Ierland, Letland, Malta en het Verenigd Koninkrijk. "Zij moeten nu hun voet van de rem halen en vaart zetten achter de invoering van een systeem dat levens kan redden. Anders zal de Commissie volgend jaar met wetsvoorstellen moeten komen", heft de Commissie het waarschuwend vingertje. Volgens de Commissie kunnen door deze automatische oproepen bij een ongeval, elk jaar 2.500 levens gered worden in de EU.

De Europese mobiele telefoonindustrie heeft zich via de GSM Association aangesloten bij het eCall-project voor noodoproepen vanuit voertuigen. Dat vertegenwoordigers van de GSM Association de EU-intentieverklaring hebben ondertekend om eCall in heel Europa in te voeren, is een opsteker voor het project. [Onlangs schreven we nog] dat de Europese Commissie een niet mis te verstane oproep deed tot de Europese regeringen en de telecommunicatie- en auto-industrie om zich meer in te spannen om eCall zo snel mogelijk in te voeren. Anders werd zelfs met verregaande regulering gedreigd. Viviane Reding, EUcommissaris voor telecommunicatie, wil de mobiele telefoonindustrie nu uitdrukkelijk complimenteren omdat zij zo snel heeft gereageerd op de oproep. "Door het Europese systeem voor noodoproepen vanuit voertuigen te steunen, hebben zij blijk gegeven van hun sociale verantwoordelijkheid en zich open gesteld voor innoverende toepassingen van de communicatietechnologie in het dagelijks leven," aldus Reding in een perscommuniqué. 15 lidstaten zijn momenteel reeds klaar om eCall in te voeren. De meeste andere lidstaten - waaronder België - hebben de intentieverklaring wel ondertekend om zo snel mogelijk met de implementatie van start te gaan. Peter Van der Perre, algemeen directeur ITS Belgium, zei begin deze maand nog dat in België een aparte werkgroep opgericht is die de zaak moet bespoedigen. Zes lidstaten hebben de eCall-intentieverklaring nog niet ondertekend - Denemarken, Frankrijk, Ierland, Letland, Malta en het Verenigd Koninkrijk. "Zij moeten nu hun voet van de rem halen en vaart zetten achter de invoering van een systeem dat levens kan redden. Anders zal de Commissie volgend jaar met wetsvoorstellen moeten komen", heft de Commissie het waarschuwend vingertje. Volgens de Commissie kunnen door deze automatische oproepen bij een ongeval, elk jaar 2.500 levens gered worden in de EU.