De verkoop van mobiele telefoons, die sinds begin dit jaar in het slop zat, herstelt zich tijdens de eindejaarsperiode. Dat schrijft L'Echo.

In december was er een stijging van 20 procent in vergelijking met hetjaar voordien.

Winkelketen Fnac boekte sinds half november een meerverkoop op gsm's van 20 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. The PhoneHouse, een meer gespecialiseerde winkelketen, zag de verkoop met 40procent stijgen.

Mobieletelefoonoperatoren Proximus en Base konden in hun winkels een stijging met 10 tot 30 procent optekenen. "Als de Kerstman meer gsm's brengt, dan heeft dat vooral te maken met de komst van de aanraakschermen", legt de marketingdirectrice van The Phone House uit.

Door de verkoop van de smartphone, die meer functies heeft dan een gewone gsm en vaak bediend wordt met zo'n aanraakscherm, ging de gemiddelde prijs voor een gsm, die fors gedaald was, ook opnieuw de hoogte in.

De verkoop van mobiele telefoons, die sinds begin dit jaar in het slop zat, herstelt zich tijdens de eindejaarsperiode. Dat schrijft L'Echo. In december was er een stijging van 20 procent in vergelijking met hetjaar voordien. Winkelketen Fnac boekte sinds half november een meerverkoop op gsm's van 20 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. The PhoneHouse, een meer gespecialiseerde winkelketen, zag de verkoop met 40procent stijgen. Mobieletelefoonoperatoren Proximus en Base konden in hun winkels een stijging met 10 tot 30 procent optekenen. "Als de Kerstman meer gsm's brengt, dan heeft dat vooral te maken met de komst van de aanraakschermen", legt de marketingdirectrice van The Phone House uit. Door de verkoop van de smartphone, die meer functies heeft dan een gewone gsm en vaak bediend wordt met zo'n aanraakscherm, ging de gemiddelde prijs voor een gsm, die fors gedaald was, ook opnieuw de hoogte in.