Daar waar Nokia Siemens Networks het afgrijselijk doet, presteert mobiele telefoonfabrikant Nokia zelf fantastisch in het tweede kwartaal. De hele mobiele telefoniemarkt blijft wederom gegroeid te zijn.

Nokia haalde een omzet van 12,5 miljard euro, 28 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De grootste groei was afkomstig van de bedrijfsoplossingen van Nokia (+ 94 %) maar ook de omzet uit multimedia (+ 42 %) en in mindere mate mobiele telefoons (+ 1 %) gingen de hoogte in. De nettowinst van de Finse firma groeide met maar liefst 148 procent tot 2,8 miljard euro.

Uit cijfers van marktonderzoeker Strategy Analists blijkt dat de hele mobiele telefoniemarkt in het tweede kwartaal weer de gegroeid is met 4 procent. 258 miljoen apparaten werden aan de man gebracht, waarvan 100,8 miljoen van Nokia. Dat is goed voor een recordmarktaandeel van 39 procent. Motorola deed het zoals bekend minder, zodat Samsung op de tweede plaats komt. Sony Ericsson deed het beter dan ooit en haalt 10 procent marktaandeel. Apple haalt trouwens een marktaandeel van 0,1 procent met 300.000 verkochte iPhones.

Daar waar Nokia Siemens Networks het afgrijselijk doet, presteert mobiele telefoonfabrikant Nokia zelf fantastisch in het tweede kwartaal. De hele mobiele telefoniemarkt blijft wederom gegroeid te zijn. Nokia haalde een omzet van 12,5 miljard euro, 28 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De grootste groei was afkomstig van de bedrijfsoplossingen van Nokia (+ 94 %) maar ook de omzet uit multimedia (+ 42 %) en in mindere mate mobiele telefoons (+ 1 %) gingen de hoogte in. De nettowinst van de Finse firma groeide met maar liefst 148 procent tot 2,8 miljard euro. Uit cijfers van marktonderzoeker Strategy Analists blijkt dat de hele mobiele telefoniemarkt in het tweede kwartaal weer de gegroeid is met 4 procent. 258 miljoen apparaten werden aan de man gebracht, waarvan 100,8 miljoen van Nokia. Dat is goed voor een recordmarktaandeel van 39 procent. Motorola deed het zoals bekend minder, zodat Samsung op de tweede plaats komt. Sony Ericsson deed het beter dan ooit en haalt 10 procent marktaandeel. Apple haalt trouwens een marktaandeel van 0,1 procent met 300.000 verkochte iPhones.