Steeds meer werknemers gebruiken hun privé smartphone voor professionele doeleinden. Daaronder is een groeiende groep mensen voor wie zakelijk gebruik van mobiele telefoons eigenlijk niet nodig is, de zogenoemde 'mobiele wannabees'. Die stellen ict-managers voor nieuwe uitdagingen op het gebied van beveiliging, ondersteuning en aanschaf.

Analisten van Forrester becijferen dat aan het eind van 2010 15 procent van de werknemers zulk een 'mobiele wannabe' is. Nu zijn dat er nog 10 procent. Zij zitten gewoon op kantoor maar willen hun eigen mobieltje gebruiken, voor e-mail, agenda of ander bedrijfstoepassingen. Meestal zijn deze mobiele telefoons daarvoor niet goedgekeurd door de ict-afdeling.

De ict-managers moeten volgens de onderzoekers een plan uittekenen over het gebruik van privé smartphones op de werkplek. Belangrijkste vragen daarbij zijn: welke toestellen en welke besturingssystemen ondersteunt het bedrijf, wie betaalt de toestellen en de ondersteuning en hoe kan de beveiliging op de toestellen en op de applicaties worden gewaarborgd?

De analisten adviseren ict-organisaties om een heldere mobility-strategie op te stellen of om bestaande richtlijnen aan te scherpen, zodat zowel de wannabees als de eigenlijke mobiele werkers weten wat wel en wat niet wordt ondersteund.

In samenwerking met Computable

Steeds meer werknemers gebruiken hun privé smartphone voor professionele doeleinden. Daaronder is een groeiende groep mensen voor wie zakelijk gebruik van mobiele telefoons eigenlijk niet nodig is, de zogenoemde 'mobiele wannabees'. Die stellen ict-managers voor nieuwe uitdagingen op het gebied van beveiliging, ondersteuning en aanschaf. Analisten van Forrester becijferen dat aan het eind van 2010 15 procent van de werknemers zulk een 'mobiele wannabe' is. Nu zijn dat er nog 10 procent. Zij zitten gewoon op kantoor maar willen hun eigen mobieltje gebruiken, voor e-mail, agenda of ander bedrijfstoepassingen. Meestal zijn deze mobiele telefoons daarvoor niet goedgekeurd door de ict-afdeling. De ict-managers moeten volgens de onderzoekers een plan uittekenen over het gebruik van privé smartphones op de werkplek. Belangrijkste vragen daarbij zijn: welke toestellen en welke besturingssystemen ondersteunt het bedrijf, wie betaalt de toestellen en de ondersteuning en hoe kan de beveiliging op de toestellen en op de applicaties worden gewaarborgd? De analisten adviseren ict-organisaties om een heldere mobility-strategie op te stellen of om bestaande richtlijnen aan te scherpen, zodat zowel de wannabees als de eigenlijke mobiele werkers weten wat wel en wat niet wordt ondersteund. In samenwerking met Computable