De Vlaamse instellingen VDAB en Vlaamse Verkeerscentrum springen op de kar van mobiel internet met de lancering van een aangepaste website.

Het Vlaamse Verkeerscentrum komt met 'filebeeld.be', waarmee gebruikers via hun gsm of pda in één oogopslag de actuele verkeerssituatie kunnen bekijken. De website biedt een verkeersoverzicht, zowel op kaart als in tekst, 41 camerabeelden en de 4 meest recente verkeersberichten.

Filebeeld.be maakt gebruik van de technologie van Mobixx ('Siruna' genaamd), een spin-off van IBBT en de Universiteit Gent. Daardoor is de site toegankelijk voor alle types van mobiele toestellen en wordt de inhoud weergegeven volgens de maximale mogelijkheden van elk toestel.

En ook de VDAB had eenzelfde idee. Via 'm.vdab.be' (of via een gratis sms met de code VDAB naar 8080 om de link te ontvangen) kunnen gebruikers het vacature-aanbod van VDAB raadplegen.

Momenteel kan je je mobiele zoektocht naar een job verfijnen op regio en op trefwoord. "We hebben het doelbewust simpel gehouden om het surfen makkelijk te maken." zegt Karim El Sayeh, productconsulent van de VDAB, in een persbericht. "Op termijn kunnen de mogelijkheden van de mobiele website uitgebreid worden, maar momenteel geven we voorrang aan de kwaliteit van de dienstverlening."

Niet Mobixx dat hier instond voor de optimalisatie van de website voor alle soorten toestellen, maar mobiele websitespecialist MobileWeb.be.

De Vlaamse instellingen VDAB en Vlaamse Verkeerscentrum springen op de kar van mobiel internet met de lancering van een aangepaste website. Het Vlaamse Verkeerscentrum komt met 'filebeeld.be', waarmee gebruikers via hun gsm of pda in één oogopslag de actuele verkeerssituatie kunnen bekijken. De website biedt een verkeersoverzicht, zowel op kaart als in tekst, 41 camerabeelden en de 4 meest recente verkeersberichten. Filebeeld.be maakt gebruik van de technologie van Mobixx ('Siruna' genaamd), een spin-off van IBBT en de Universiteit Gent. Daardoor is de site toegankelijk voor alle types van mobiele toestellen en wordt de inhoud weergegeven volgens de maximale mogelijkheden van elk toestel. En ook de VDAB had eenzelfde idee. Via 'm.vdab.be' (of via een gratis sms met de code VDAB naar 8080 om de link te ontvangen) kunnen gebruikers het vacature-aanbod van VDAB raadplegen. Momenteel kan je je mobiele zoektocht naar een job verfijnen op regio en op trefwoord. "We hebben het doelbewust simpel gehouden om het surfen makkelijk te maken." zegt Karim El Sayeh, productconsulent van de VDAB, in een persbericht. "Op termijn kunnen de mogelijkheden van de mobiele website uitgebreid worden, maar momenteel geven we voorrang aan de kwaliteit van de dienstverlening." Niet Mobixx dat hier instond voor de optimalisatie van de website voor alle soorten toestellen, maar mobiele websitespecialist MobileWeb.be.