IBM en het grastennistoernooi van Wimbledon zijn al sinds 1990 dubbelpartners. Dit jaar pakt Big Blue uit met enkele mobiele applicaties.

IBM [lanceert voor Wimbledon] onder meer de applicaties Seer Aggregator en Seer Android Beta. Seer Aggretor is een Twitter-applicatie die alle Wimbledon-content in één kanaal pusht. Fans kunnen zo realtime Twitter-feeds krijgen van tal van bronnen, waaronder spelers, commentatoren en de 'IBM scouts' op het event zelf. Die laatstenspelen onder meer de laatste nieuwtjes door rond wachtrijen, beschikbaarheid van zitjes, speelschema's, reisinformatie en dies meer.

De Seer Android Beta-toepassing wordt voor het eerst getest op deze Wimbledon-editie. Dat is een toepassing die ontwikkeld is voor de 'Android'-telefoons T-Mobile G1 en G2. Het is een 'augmented reality'-toepassing. Dat wil zeggen dat je via de beelden die de camera op de smartphone maakt, live extra informatie ter beschikking krijgt over de plaats waar je bent. Het gaat dan niet alleen over waar je staat, maar ook waar je naar kijkt en - bijvoorbeeld in het geval van een bepaalde tenniscourt - welke tennissers wanneer spelen. Via de kaartfunctie van de telefoon wordt je locatie aangeduid. De 'Timeline view' levert constant nieuwsberichten en updates aan.

Uiteraard is er ook iPhone-applicatie van Wimbledon gebouwd, met live scores en nieuws van op het toernooi.

IBM en het grastennistoernooi van Wimbledon zijn al sinds 1990 dubbelpartners. Dit jaar pakt Big Blue uit met enkele mobiele applicaties. IBM [lanceert voor Wimbledon] onder meer de applicaties Seer Aggregator en Seer Android Beta. Seer Aggretor is een Twitter-applicatie die alle Wimbledon-content in één kanaal pusht. Fans kunnen zo realtime Twitter-feeds krijgen van tal van bronnen, waaronder spelers, commentatoren en de 'IBM scouts' op het event zelf. Die laatstenspelen onder meer de laatste nieuwtjes door rond wachtrijen, beschikbaarheid van zitjes, speelschema's, reisinformatie en dies meer. De Seer Android Beta-toepassing wordt voor het eerst getest op deze Wimbledon-editie. Dat is een toepassing die ontwikkeld is voor de 'Android'-telefoons T-Mobile G1 en G2. Het is een 'augmented reality'-toepassing. Dat wil zeggen dat je via de beelden die de camera op de smartphone maakt, live extra informatie ter beschikking krijgt over de plaats waar je bent. Het gaat dan niet alleen over waar je staat, maar ook waar je naar kijkt en - bijvoorbeeld in het geval van een bepaalde tenniscourt - welke tennissers wanneer spelen. Via de kaartfunctie van de telefoon wordt je locatie aangeduid. De 'Timeline view' levert constant nieuwsberichten en updates aan. Uiteraard is er ook iPhone-applicatie van Wimbledon gebouwd, met live scores en nieuws van op het toernooi.