Dat mobieltjes meer bacteriën en virussen herbergen dan een gemiddelde toiletbril, wist u misschien al. Maar nu is ook zwart op wit aangetoond dat ons favoriete toestelletje een belangrijke verspreider is van de dodelijke ziekenhuisbacterie.

Onderzoekers aan de Ondokuz Mayis Universiteit in Turkije testten de gsm's van 200 dokters en verpleegsters, en constateerden zoals verwacht dat de toestellen zonder uitzondering een bloeiende habitat vormden voor kolonies bacteriën en virussen.

Op enkele van de toestellen werd ook de dodelijke ziekenhuisbacterie teruggevonden, een bacterie die niet kan bestreden worden met antibiotica. Bleek dat de dokters en de verplegers het beestje via hun mobieltje verschillende keren doorgaven aan nietsvermoedende patiënten.

Wat je kan doen om jezelf en anderen te beschermen? Je toestel op regelmatige tijdstippen kuisen met een product dat alcohol bevat. Combineer dit met een bluetooth-headset om het contact met mond en hand te beperken, en je zit zo goed als safe.

Dat mobieltjes meer bacteriën en virussen herbergen dan een gemiddelde toiletbril, wist u misschien al. Maar nu is ook zwart op wit aangetoond dat ons favoriete toestelletje een belangrijke verspreider is van de dodelijke ziekenhuisbacterie. Onderzoekers aan de Ondokuz Mayis Universiteit in Turkije testten de gsm's van 200 dokters en verpleegsters, en constateerden zoals verwacht dat de toestellen zonder uitzondering een bloeiende habitat vormden voor kolonies bacteriën en virussen. Op enkele van de toestellen werd ook de dodelijke ziekenhuisbacterie teruggevonden, een bacterie die niet kan bestreden worden met antibiotica. Bleek dat de dokters en de verplegers het beestje via hun mobieltje verschillende keren doorgaven aan nietsvermoedende patiënten. Wat je kan doen om jezelf en anderen te beschermen? Je toestel op regelmatige tijdstippen kuisen met een product dat alcohol bevat. Combineer dit met een bluetooth-headset om het contact met mond en hand te beperken, en je zit zo goed als safe.