De Limburgse virtuele operator Mobile Vikings laat klanten hun kaart voortaan herladen met Bitcoin.

De betaling in Bitcoins gebeurt via BitPay verduidelijkt het bedrijf op zijn site. Bestaande betalingsmethodes zoals Visa, overschrijving of Paypal blijven bestaan.

De koers van Bitcoin, een munt die enkel virtueel bestaat en niet door banken of landen wordt beheerd, kende de afgelopen maanden een spectaculaire stijging, maar daalt de laatste dagen al even spectaculair. Het nieuws dat China de handel met Bitcoins voor zijn eigen munt een halt toeroept was gisteren goed voor een stevige waardedaling.

Bij Mobile Vikings willen ze dergelijke koersschommelingen beperken. Volgens De Standaard gaat het bedrijf de ontvangen bitcoins meteen omzetten naar euro's zodat het bedrijf zich geen weinig zorgen hoeft te maken over de evoluerende waarde van de virtuele munt.

De Limburgse virtuele operator Mobile Vikings laat klanten hun kaart voortaan herladen met Bitcoin. De betaling in Bitcoins gebeurt via BitPay verduidelijkt het bedrijf op zijn site. Bestaande betalingsmethodes zoals Visa, overschrijving of Paypal blijven bestaan. De koers van Bitcoin, een munt die enkel virtueel bestaat en niet door banken of landen wordt beheerd, kende de afgelopen maanden een spectaculaire stijging, maar daalt de laatste dagen al even spectaculair. Het nieuws dat China de handel met Bitcoins voor zijn eigen munt een halt toeroept was gisteren goed voor een stevige waardedaling. Bij Mobile Vikings willen ze dergelijke koersschommelingen beperken. Volgens De Standaard gaat het bedrijf de ontvangen bitcoins meteen omzetten naar euro's zodat het bedrijf zich geen weinig zorgen hoeft te maken over de evoluerende waarde van de virtuele munt.