De mobiele operator Mobile Vikings gaat Foursquare achterna met VikingSpots, een locatiegebaseerde toepassing waarmee gebruikers hun favoriete plekken digitaal op de kaart kunnen zetten. Gaat het over handelszaken, dan kan de eigenaar zijn stek 'claimen' en gebruiken om promoties uit te sturen. Dat kan hij alleen naar Viking-gebruikers die hem, naar het voorbeeld van Twitter, 'volgen'.

Geïnteresseerden krijgen op die manier 'interessante deals' voorgeschoteld. "Uiteraard bepaal je zelf wie je volgt en wie niet", vertelde Hans Similon van Mobile Vikings onlangs aan onze collega's van Trends. "En wil je geen promoties meer, dan druk je gewoon op unfollow."

Voor de handelaar is de drempel laag. "Een VikingSpot claimen kost niets. De handelaar kiest zelf welke korting hij geeft. De enige voorwaarde is dat hij een tiende van zijn korting in Vikingpunten geeft."

Vikingpunten zijn de virtuele munt van Mobile Vikings. Ze kunnen ingeruild worden tegen gsm-minuten. "De handelaars betalen ons de Vikingpunten", zegt ceo Frank Bekkers van Mobile Vikings. "Eigenlijk betalen zij op dat moment de communicatiekosten van onze Vikings. Er zijn geen hoge administratiekosten en geen mechanisme van hoge winsten die naar ons toegaan."

Mobile Vikings klanten worden extra gestimuleerd om op het VikingSpots-platform actief te zijn. Zo worden er vandaag en morgen 'invitecodes' weggegeven.

Wie 15 'spots' aanmaakt op het platform, krijgt 150 Vikingpunten. Dat komt overeen met een gratis herlading van 15 euro bij Mobile Vikings. Er zullen naar aanleiding van de lancering 4.000 herladingen weggeschonken worden.

Het VikingSpots-platform is mobiel bereikbaar via vikingspots.com en m.vikingspots.com. iPhone gebruikers kunnen de applicatie downloaden via de App Store, de Android-app zou later op het jaar moeten volgen.

De mobiele operator Mobile Vikings gaat Foursquare achterna met VikingSpots, een locatiegebaseerde toepassing waarmee gebruikers hun favoriete plekken digitaal op de kaart kunnen zetten. Gaat het over handelszaken, dan kan de eigenaar zijn stek 'claimen' en gebruiken om promoties uit te sturen. Dat kan hij alleen naar Viking-gebruikers die hem, naar het voorbeeld van Twitter, 'volgen'. Geïnteresseerden krijgen op die manier 'interessante deals' voorgeschoteld. "Uiteraard bepaal je zelf wie je volgt en wie niet", vertelde Hans Similon van Mobile Vikings onlangs aan onze collega's van Trends. "En wil je geen promoties meer, dan druk je gewoon op unfollow." Voor de handelaar is de drempel laag. "Een VikingSpot claimen kost niets. De handelaar kiest zelf welke korting hij geeft. De enige voorwaarde is dat hij een tiende van zijn korting in Vikingpunten geeft." Vikingpunten zijn de virtuele munt van Mobile Vikings. Ze kunnen ingeruild worden tegen gsm-minuten. "De handelaars betalen ons de Vikingpunten", zegt ceo Frank Bekkers van Mobile Vikings. "Eigenlijk betalen zij op dat moment de communicatiekosten van onze Vikings. Er zijn geen hoge administratiekosten en geen mechanisme van hoge winsten die naar ons toegaan." Mobile Vikings klanten worden extra gestimuleerd om op het VikingSpots-platform actief te zijn. Zo worden er vandaag en morgen 'invitecodes' weggegeven. Wie 15 'spots' aanmaakt op het platform, krijgt 150 Vikingpunten. Dat komt overeen met een gratis herlading van 15 euro bij Mobile Vikings. Er zullen naar aanleiding van de lancering 4.000 herladingen weggeschonken worden. Het VikingSpots-platform is mobiel bereikbaar via vikingspots.com en m.vikingspots.com. iPhone gebruikers kunnen de applicatie downloaden via de App Store, de Android-app zou later op het jaar moeten volgen.