Mobistar opent vandaag zijn netwerk voor enkele duizenden gebruikers. De echte lancering staat gepland voor begin 2014. Het netwerk beslaat momenteel dertig steden, tegen begin volgend jaar moeten er nog minstens veertig bijkomen. Het einddoel is om tegen 2015 een 4G-dekking te hebben die de huidige 2G-dekking evenaart.

Het gaat momenteel enkel om een test. Dat wil zeggen dat je je eerst moet inschrijven op de website van de operator of bij een verkooppunt. Ook moet je in een gebied wonen waar er al dekking is en over een Dolfijn- of Panter abonnement beschikken. Uiteraard moet ook je toestel compatibel zijn met het nieuwe netwerk.

Concreet gaat het volgens Mobistar om enkele duizenden testers. Wel krijgen zij 1 tot 5 gigabyte gratis datavolume (afhankelijk van je abonnement) om het netwerk te testen.

Het gaat dus voor alle duidelijkheid nog niet om een commerciëel 4G-netwerk dat voor iedereen toegankelijk is. Pas vanaf 2014 zal dat het geval zijn. Proximus lanceerde 4G al in november 2012. Base startte in oktober van dit jaar. Daarmee is Mobistar de hekkensluiter van de drie. Ook Telenet, dat gebruik maakt van het netwerk van Mobistar, zal 4G aanbieden zodra Mobistar zijn netwerk commercieel opent.

Mobistar opent vandaag zijn netwerk voor enkele duizenden gebruikers. De echte lancering staat gepland voor begin 2014. Het netwerk beslaat momenteel dertig steden, tegen begin volgend jaar moeten er nog minstens veertig bijkomen. Het einddoel is om tegen 2015 een 4G-dekking te hebben die de huidige 2G-dekking evenaart. Het gaat momenteel enkel om een test. Dat wil zeggen dat je je eerst moet inschrijven op de website van de operator of bij een verkooppunt. Ook moet je in een gebied wonen waar er al dekking is en over een Dolfijn- of Panter abonnement beschikken. Uiteraard moet ook je toestel compatibel zijn met het nieuwe netwerk. Concreet gaat het volgens Mobistar om enkele duizenden testers. Wel krijgen zij 1 tot 5 gigabyte gratis datavolume (afhankelijk van je abonnement) om het netwerk te testen. Het gaat dus voor alle duidelijkheid nog niet om een commerciëel 4G-netwerk dat voor iedereen toegankelijk is. Pas vanaf 2014 zal dat het geval zijn. Proximus lanceerde 4G al in november 2012. Base startte in oktober van dit jaar. Daarmee is Mobistar de hekkensluiter van de drie. Ook Telenet, dat gebruik maakt van het netwerk van Mobistar, zal 4G aanbieden zodra Mobistar zijn netwerk commercieel opent.