Gsm-operatoren Mobistar en Base moeten zich toeleggen op de kabel. Dat zegt Erik Dejonghe, professor nieuwe communicatietechnologieën aan de UGent.

Gsm-operatoren Mobistar en Base zijn tevreden dat Telenet wellicht het monopolie op de kabel verliest, maar wachten voorlopig de voorwaarden af. "We zijn tevreden met de beslissing en zullen alleszins onze mogelijkheden bestuderen", zegt Patti Verdoodt van Mobistar. Over de concrete plannen wil de operator voorlopig niet uitweiden. Mobistar biedt nu al digitale tv aan via satelliet, in combinatie met een gsm-abonnement. "Daarvoor hadden we eind maart 16.883 klanten", aldus Verdoodt. De cijfers voor het tweede kwartaal worden later deze maand bekendgemaakt.

Concurrent Base kijkt met spanning uit naar de voorwaarden voor het gebruik van de kabel. Als die gunstig zijn, is Base geïnteresseerd, maar volgens woordvoerder Bart Vandesompele komt de openstelling hoe dan ook twee tot drie jaar te laat. "Telenet en Belgacom hebben het leeuwendeel van de markt al ingenomen", zegt Vandesompele. "Als derde gsm-operator hebben we tien jaar geleden gemerkt hoe moeilijk het is om een duopolie te doorbreken."

"Mobistar en Base hebben het moeilijk om te concurreren met Belgacom", zegt ook Erik Dejonghe, professor nieuwe communicatietechnologieën aan de UGent. Die laatste operator kan via zijn dochtermerk Proximus gsm-abonnementen in één pack aanbieden met internet en digitale televisie. De concurrenten hebben die mogelijkheid niet.Mobistar biedt nu wel digitale tv aan via satelliet, maar dat heeft volgens de professor geen kans op slagen in Vlaanderen. "Onze regio is veel te dichtbebouwd om een goed signaal via satelliet toe te laten."

Bron: Belga

Gsm-operatoren Mobistar en Base moeten zich toeleggen op de kabel. Dat zegt Erik Dejonghe, professor nieuwe communicatietechnologieën aan de UGent. Gsm-operatoren Mobistar en Base zijn tevreden dat Telenet wellicht het monopolie op de kabel verliest, maar wachten voorlopig de voorwaarden af. "We zijn tevreden met de beslissing en zullen alleszins onze mogelijkheden bestuderen", zegt Patti Verdoodt van Mobistar. Over de concrete plannen wil de operator voorlopig niet uitweiden. Mobistar biedt nu al digitale tv aan via satelliet, in combinatie met een gsm-abonnement. "Daarvoor hadden we eind maart 16.883 klanten", aldus Verdoodt. De cijfers voor het tweede kwartaal worden later deze maand bekendgemaakt. Concurrent Base kijkt met spanning uit naar de voorwaarden voor het gebruik van de kabel. Als die gunstig zijn, is Base geïnteresseerd, maar volgens woordvoerder Bart Vandesompele komt de openstelling hoe dan ook twee tot drie jaar te laat. "Telenet en Belgacom hebben het leeuwendeel van de markt al ingenomen", zegt Vandesompele. "Als derde gsm-operator hebben we tien jaar geleden gemerkt hoe moeilijk het is om een duopolie te doorbreken." "Mobistar en Base hebben het moeilijk om te concurreren met Belgacom", zegt ook Erik Dejonghe, professor nieuwe communicatietechnologieën aan de UGent. Die laatste operator kan via zijn dochtermerk Proximus gsm-abonnementen in één pack aanbieden met internet en digitale televisie. De concurrenten hebben die mogelijkheid niet.Mobistar biedt nu wel digitale tv aan via satelliet, maar dat heeft volgens de professor geen kans op slagen in Vlaanderen. "Onze regio is veel te dichtbebouwd om een goed signaal via satelliet toe te laten." Bron: Belga