Niet alleen Belgacom, maar ook Mobistar en Base maken momenteel werk van de lancering van een eigen 4G-netwerk in het Brussels gewest. Een concrete datum wordt daarbij nog niet naar voren geschoven, al klinkt het bij beide operatoren wel dat ze de uitrol van hun netwerk "zo snel mogelijk" willen laten gebeuren.

Belgacom lanceerde zopas officieel zijn Brusselse 4G-netwerk, al zal in eerste instantie slechts 20 procent van de Brusselaars er gebruik van kunnen maken. Pas in 2015 wordt een volledige dekking in Brussel verwacht.

Ook Mobistar is volop bezig met het opstarten van zijn eigen 4G-netwerk in Brussel. "De commerciële lancering daarvan zal weldra gecommuniceerd worden", verklaart woordvoerster Patti Verdoodt. Een concrete datum wordt daarbij niet vooropgesteld, maar het is wel de bedoeling om de lancering voor het eind van het eerste trimester te laten gebeuren. "We zullen het netwerk lanceren van zodra de dekking en de kwaliteitservaring van de klanten voldoende is", luidt het.

Ook Base wil snel werk maken van een eigen 4G-netwerk in de hoofdstad. "Maar de timing daarvoor hebben we niet in de hand", zegt woordvoerster Sofie Bockaert. "Daarvoor zijn we afhankelijk van de overheid." Zo zegt Base onder meer nog te wachten op de bouwvergunningen voor de antennes.

"We zijn tevreden dat minister Huytebroeck nu het belang van 4G in Brussel heeft erkend en we hopen dan ook dat ze de nodige stappen onderneemt om de uitrol ervan voor alle operatoren mogelijk te maken", klinkt het tot slot bij Base. (Belga/MI)

Niet alleen Belgacom, maar ook Mobistar en Base maken momenteel werk van de lancering van een eigen 4G-netwerk in het Brussels gewest. Een concrete datum wordt daarbij nog niet naar voren geschoven, al klinkt het bij beide operatoren wel dat ze de uitrol van hun netwerk "zo snel mogelijk" willen laten gebeuren.Belgacom lanceerde zopas officieel zijn Brusselse 4G-netwerk, al zal in eerste instantie slechts 20 procent van de Brusselaars er gebruik van kunnen maken. Pas in 2015 wordt een volledige dekking in Brussel verwacht. Ook Mobistar is volop bezig met het opstarten van zijn eigen 4G-netwerk in Brussel. "De commerciële lancering daarvan zal weldra gecommuniceerd worden", verklaart woordvoerster Patti Verdoodt. Een concrete datum wordt daarbij niet vooropgesteld, maar het is wel de bedoeling om de lancering voor het eind van het eerste trimester te laten gebeuren. "We zullen het netwerk lanceren van zodra de dekking en de kwaliteitservaring van de klanten voldoende is", luidt het. Ook Base wil snel werk maken van een eigen 4G-netwerk in de hoofdstad. "Maar de timing daarvoor hebben we niet in de hand", zegt woordvoerster Sofie Bockaert. "Daarvoor zijn we afhankelijk van de overheid." Zo zegt Base onder meer nog te wachten op de bouwvergunningen voor de antennes. "We zijn tevreden dat minister Huytebroeck nu het belang van 4G in Brussel heeft erkend en we hopen dan ook dat ze de nodige stappen onderneemt om de uitrol ervan voor alle operatoren mogelijk te maken", klinkt het tot slot bij Base. (Belga/MI)