Mobistar heeft High Definition-technologie (HD) voor mobiele tv op de iPhone 3G en 3GS gelanceerd. "Marketingprietpraat", zegt gebruikersvereniging Tik.

In 2005 innoveerde Mobistar naar eigen zeggen de markt met de eerste televisiebeelden op de mobiele telefoon. Ondertussen is de technologie geëvolueerd en pakt het bedrijf uit met de nieuwste technologie voor mobiele tv, de HD-technologie. "Dankzij de implementatie van dit nieuwe tv-platform geniet de klant van een hogere beeld- en audiokwaliteit en een betere ergonomie", legt Mobistar uit.

Mobistar breidt ook z'n live tv-aanbod uit via zijn partnership met de openbare omroepen. Eén, Ketnet/Canvas, La Une en La Deux worden toegevoegd aan het bestaande tv-aanbod. De mobiele tv-kijkers van Mobistar kunnen vanaf nu zappen tussen 24 zenders en betalen voor deze mobiele tv-ervaring 49 cent per dag, met een maximum van 1 uur per etmaal. Een nieuw iPhone-portaal zal Mobistar-klanten de mogelijkheid bieden om nieuwsberichten te lezen van de openbare omroepen.

Gebruikersvereniging Tik wil echter een stevige kanttekening maken bij het gebruik van de term 'HDTV' voor die technologie. "Alhoewel de iPhone 3GS wel degelijk beelden in hoge definitie kan afspelen, is het beeld veel te klein (480x320) om echt als HDTV (minstens 720p) aanzien te worden. Dit is pure marketingprietpraat."

Bron: Belga

Mobistar heeft High Definition-technologie (HD) voor mobiele tv op de iPhone 3G en 3GS gelanceerd. "Marketingprietpraat", zegt gebruikersvereniging Tik. In 2005 innoveerde Mobistar naar eigen zeggen de markt met de eerste televisiebeelden op de mobiele telefoon. Ondertussen is de technologie geëvolueerd en pakt het bedrijf uit met de nieuwste technologie voor mobiele tv, de HD-technologie. "Dankzij de implementatie van dit nieuwe tv-platform geniet de klant van een hogere beeld- en audiokwaliteit en een betere ergonomie", legt Mobistar uit. Mobistar breidt ook z'n live tv-aanbod uit via zijn partnership met de openbare omroepen. Eén, Ketnet/Canvas, La Une en La Deux worden toegevoegd aan het bestaande tv-aanbod. De mobiele tv-kijkers van Mobistar kunnen vanaf nu zappen tussen 24 zenders en betalen voor deze mobiele tv-ervaring 49 cent per dag, met een maximum van 1 uur per etmaal. Een nieuw iPhone-portaal zal Mobistar-klanten de mogelijkheid bieden om nieuwsberichten te lezen van de openbare omroepen. Gebruikersvereniging Tik wil echter een stevige kanttekening maken bij het gebruik van de term 'HDTV' voor die technologie. "Alhoewel de iPhone 3GS wel degelijk beelden in hoge definitie kan afspelen, is het beeld veel te klein (480x320) om echt als HDTV (minstens 720p) aanzien te worden. Dit is pure marketingprietpraat." Bron: Belga