Gsm-operator Mobistar is de eerste operator die voluit gaat voor voip over breedband adsl.

Met 'adsl voice' krijg je voor 48 euro per maand zowel breedband als gratis telefonie naar vaste telefoonnummers. Volgend jaar wordt het ook voor ondernemingen gelanceerd.

Belgacom en Telenet hebben al een 'voip over breedband' aanbod, maar maken er amper gewag van. Mobistar gaat nu voluit met 'adsl voice'. De oplossing is gebaseerd op een software upgrade van de Livebox en biedt kwaliteitsvolle want SIP-gestuurde (Session Inititiaton Protocol) telefonie. Daarvoor is 128 Kbit/s voorzien per verbinding, zonder compressie.

België is het eerste land binnen de Orange-groep dat een SIP-gebaseerde voip-toepassing lanceert. Ook features zoals de weergave van het telefoonnummer, voice mail of call forward zijn inbegrepen. De breedbandsnelheden blijven net zoals 'adsl connect' 4 Mbit/s downstream en 284 Kbit/s upstream. Ook hier is geen telefoonlijn van Belgacom nodig.

"Voor het eerst gaat Mobistar voluit voor de ip-oplossing," vertelt chief marketing officer Erick Cuvelier die aangeeft dat het "vooral mikt op bestaande Mobistar klanten'. Het 'adsl talk' aanbod dat breedband met een carrier preselect (cps) dienst inhoudt, wordt niet langer gepromoot. Mobistar heeft vandaag zo'n 23.000 adsl-klanten, waarvan ongeveer de helft een adsl connect oplossing heeft (dus zonder Belgacom telefoonlijn). De gsm-operator hoopt met zijn nieuwe dienst Belgacom helemaal buiten te kieperen bij residentiële klanten. Als het helemaal aanslaat, zullen we het over 12 tot 18 maanden ook gelanceerd worden voor de bedrijsfmarkt. Voor 'adsl voice' is geen installatietoeslag voorzien. Abonnees moeten wel een contract van een jaar tekenen, krijgen een Livebox (afkomstig van Thomson) en twee Dect-toestellen (van Topcom). De Livebox heeft standaard een draadloze wifi-toepassing.

Mobistar start ook een nieuwe campagne voor zijn 'at home' aanbod waarbij gebruikers goedkoop kunnen bellen zolang ze in hun thuisbasis verblijven. De oplossing overtreft de verwachtingen. De voorziene 50.000 abonnees voor eind dit jaar, zijn midden september reeds bereikt.

Gsm-operator Mobistar is de eerste operator die voluit gaat voor voip over breedband adsl. Met 'adsl voice' krijg je voor 48 euro per maand zowel breedband als gratis telefonie naar vaste telefoonnummers. Volgend jaar wordt het ook voor ondernemingen gelanceerd. Belgacom en Telenet hebben al een 'voip over breedband' aanbod, maar maken er amper gewag van. Mobistar gaat nu voluit met 'adsl voice'. De oplossing is gebaseerd op een software upgrade van de Livebox en biedt kwaliteitsvolle want SIP-gestuurde (Session Inititiaton Protocol) telefonie. Daarvoor is 128 Kbit/s voorzien per verbinding, zonder compressie. België is het eerste land binnen de Orange-groep dat een SIP-gebaseerde voip-toepassing lanceert. Ook features zoals de weergave van het telefoonnummer, voice mail of call forward zijn inbegrepen. De breedbandsnelheden blijven net zoals 'adsl connect' 4 Mbit/s downstream en 284 Kbit/s upstream. Ook hier is geen telefoonlijn van Belgacom nodig. "Voor het eerst gaat Mobistar voluit voor de ip-oplossing," vertelt chief marketing officer Erick Cuvelier die aangeeft dat het "vooral mikt op bestaande Mobistar klanten'. Het 'adsl talk' aanbod dat breedband met een carrier preselect (cps) dienst inhoudt, wordt niet langer gepromoot. Mobistar heeft vandaag zo'n 23.000 adsl-klanten, waarvan ongeveer de helft een adsl connect oplossing heeft (dus zonder Belgacom telefoonlijn). De gsm-operator hoopt met zijn nieuwe dienst Belgacom helemaal buiten te kieperen bij residentiële klanten. Als het helemaal aanslaat, zullen we het over 12 tot 18 maanden ook gelanceerd worden voor de bedrijsfmarkt. Voor 'adsl voice' is geen installatietoeslag voorzien. Abonnees moeten wel een contract van een jaar tekenen, krijgen een Livebox (afkomstig van Thomson) en twee Dect-toestellen (van Topcom). De Livebox heeft standaard een draadloze wifi-toepassing. Mobistar start ook een nieuwe campagne voor zijn 'at home' aanbod waarbij gebruikers goedkoop kunnen bellen zolang ze in hun thuisbasis verblijven. De oplossing overtreft de verwachtingen. De voorziene 50.000 abonnees voor eind dit jaar, zijn midden september reeds bereikt.