De operatoren vechten al twee jaar op rij een Waalse taks op gsm-masten aan, en nu wil ook Brussel er één invoeren. Dat is zeer tegen de zin van de operatoren. "Dit is geen taks op infrastructuur maar op innovatie en de toekomst van het economisch landschap in België", zei Proximus-topvrouw Dominique Leroy.

Geen van de operatoren is van plan de Brusselse belasting, samen goed voor minimum 10 miljoen euro, te betalen. Aan Wallonië en verschillende gemeenten betalen ze die ook al niet. Er lopen daarover al zaken voor het Grondwettelijk Hof. De operatoren argumenteren daar dat de taks discriminerend is, want andere soorten masten worden niet belast.

De operatoren vechten al twee jaar op rij een Waalse taks op gsm-masten aan, en nu wil ook Brussel er één invoeren. Dat is zeer tegen de zin van de operatoren. "Dit is geen taks op infrastructuur maar op innovatie en de toekomst van het economisch landschap in België", zei Proximus-topvrouw Dominique Leroy. Geen van de operatoren is van plan de Brusselse belasting, samen goed voor minimum 10 miljoen euro, te betalen. Aan Wallonië en verschillende gemeenten betalen ze die ook al niet. Er lopen daarover al zaken voor het Grondwettelijk Hof. De operatoren argumenteren daar dat de taks discriminerend is, want andere soorten masten worden niet belast.