Mobistar kiest in oktober de integrator voor zijn it-transformatie. De shortlist wordt vrijdagmiddag verder ingekort. Het contract is meerdere tientallen miljoen euro waard.

Het gaat om de integratie van het nieuwe billing, provisioning en crm-systeem. De huidige oplossing dateert al van de opstart van Mobistar, zowat 14 jaar geleden. De leverancier van het billing- en provisioningsysteem is al bekend. Dat wordt Comverse. Niet toevallig heeft [Telenet daar onlangs ook voor gekozen]. Het huidige crm-systeem van Mobistar is afkomstig van Peoplesoft. Oracle blijft het erp-systeem verzorgen.

De mobiele operator stapt over van twee integratoren naar één. Vandaag zijn dat Accenture en CapGemini. Twee maanden geleden werd de 'request for proposal' verstuurd. De shortlist bestaat vandaag uit CapGemini, IBM en Accenture dat een consortium vormde met Atos Origin. Ceo Benoît Scheen moet vrijdagmiddag, net voor zijn vakantie, één van de drie kandidaten wegknippen. Daarna wordt er verder onderhandeld met de twee overblijvers. Het contract wordt dan begin oktober toegewezen. De it-transformatie moet rond zijn tegen de zomer van 2011.

Mobistar kiest in oktober de integrator voor zijn it-transformatie. De shortlist wordt vrijdagmiddag verder ingekort. Het contract is meerdere tientallen miljoen euro waard. Het gaat om de integratie van het nieuwe billing, provisioning en crm-systeem. De huidige oplossing dateert al van de opstart van Mobistar, zowat 14 jaar geleden. De leverancier van het billing- en provisioningsysteem is al bekend. Dat wordt Comverse. Niet toevallig heeft [Telenet daar onlangs ook voor gekozen]. Het huidige crm-systeem van Mobistar is afkomstig van Peoplesoft. Oracle blijft het erp-systeem verzorgen. De mobiele operator stapt over van twee integratoren naar één. Vandaag zijn dat Accenture en CapGemini. Twee maanden geleden werd de 'request for proposal' verstuurd. De shortlist bestaat vandaag uit CapGemini, IBM en Accenture dat een consortium vormde met Atos Origin. Ceo Benoît Scheen moet vrijdagmiddag, net voor zijn vakantie, één van de drie kandidaten wegknippen. Daarna wordt er verder onderhandeld met de twee overblijvers. Het contract wordt dan begin oktober toegewezen. De it-transformatie moet rond zijn tegen de zomer van 2011.