Tegen de zomer lanceert Mobistar een aanbod met interactieve digitale televisie. Het bedrijf wil de content aanbieden via zowel tv, pc als smartphone.

"Het gaat niet om een verlengstuk van mobiele tv, we spreken wel degelijk over een 'full package", zegt Benoit Scheen, ceo van Mobistar. Het bedrijf werkt naar eigen zeggen al enkele maanden ijverig aan een aanbod dat "erg innovatief is en nog niet bestaat in Europa." Details wil Scheen nog niet kwijt. Wel dat de content door meerdere bronnen geleverd zal worden ("multisource"), en zowel op een traditionele televisie in huis, een pc als op een smartphone bekeken kan worden.

Mobistar maakt zich sterk dat het aanbod zowel traditionele televisiekanalen, video on demand als content via internet zal omvatten. Met innovatie doelt Mobistar verder op onder meer de mogelijkheid om tv-uitzendingen te programmeren vanop afstand. Ook interactieve diensten zoals 'catch up tv' zouden mogelijk worden. Zowel op pc, tv als smartphone zal een vergelijkbare interface en een elektronische programmagids weergegeven worden.

Voor de technische uitwerking zou Mobistar al enkele akkoorden getekend hebben "met erg innovatieve bedrijven", zegt Benoit Scheen die verder nog geen namen over betrokken partners kwijt wil. "We willen wel een sterke en volledige telecomspeler zijn in België op de lange termijn", aldus Scheen. De instap in digitale televisie motiveert hij met cijfermateriaal van iDate, Jupiter en eigen marktinformatie waaruit moet blijken dat het vooral mobile data en digitale televisie zijn die in ons land sterke groeipolen zijn en zullen blijven tot 2012. Tegen de zomer belooft Mobistar rond te zijn met het aanbod.

Tegen de zomer lanceert Mobistar een aanbod met interactieve digitale televisie. Het bedrijf wil de content aanbieden via zowel tv, pc als smartphone. "Het gaat niet om een verlengstuk van mobiele tv, we spreken wel degelijk over een 'full package", zegt Benoit Scheen, ceo van Mobistar. Het bedrijf werkt naar eigen zeggen al enkele maanden ijverig aan een aanbod dat "erg innovatief is en nog niet bestaat in Europa." Details wil Scheen nog niet kwijt. Wel dat de content door meerdere bronnen geleverd zal worden ("multisource"), en zowel op een traditionele televisie in huis, een pc als op een smartphone bekeken kan worden. Mobistar maakt zich sterk dat het aanbod zowel traditionele televisiekanalen, video on demand als content via internet zal omvatten. Met innovatie doelt Mobistar verder op onder meer de mogelijkheid om tv-uitzendingen te programmeren vanop afstand. Ook interactieve diensten zoals 'catch up tv' zouden mogelijk worden. Zowel op pc, tv als smartphone zal een vergelijkbare interface en een elektronische programmagids weergegeven worden. Voor de technische uitwerking zou Mobistar al enkele akkoorden getekend hebben "met erg innovatieve bedrijven", zegt Benoit Scheen die verder nog geen namen over betrokken partners kwijt wil. "We willen wel een sterke en volledige telecomspeler zijn in België op de lange termijn", aldus Scheen. De instap in digitale televisie motiveert hij met cijfermateriaal van iDate, Jupiter en eigen marktinformatie waaruit moet blijken dat het vooral mobile data en digitale televisie zijn die in ons land sterke groeipolen zijn en zullen blijven tot 2012. Tegen de zomer belooft Mobistar rond te zijn met het aanbod.