Het testgebied beslaat het arrondissement Charleroi en wordt later geleidelijk uitgebreid naar andere steden. De eerste externe gebruikers zullen gerekruteerd worden bij de bestaande klanten van Mobistar.

'Mobistar zal de datum van de commerciële lancering vastleggen op basis van de resultaten van de testfase en op het moment dat de operationele voorwaarden en groothandelsprijzen verduidelijkt zijn door de regulator', klinkt het.

Mobistar startte begin 2014 met het ontwikkelen van diensten voor internet en televisie op basis van de regulering van de kabelmarkt. Het bedrijf testte de diensten de voorbije maanden al uit bij een honderdtal van zijn medewerkers.

Het telecombedrijf herhaalt nog eens 'met aandrang' zijn oproep aan de regulator om de operationele voorwaarden en de groothandelsprijzen voor deze 'wholesale'-diensten nu snel te verbeteren, 'om zo een nieuwe speler toe te laten de markt op een rendabele manier te betreden en in het voordeel van de consument'. (Belga/MI)

Het testgebied beslaat het arrondissement Charleroi en wordt later geleidelijk uitgebreid naar andere steden. De eerste externe gebruikers zullen gerekruteerd worden bij de bestaande klanten van Mobistar.'Mobistar zal de datum van de commerciële lancering vastleggen op basis van de resultaten van de testfase en op het moment dat de operationele voorwaarden en groothandelsprijzen verduidelijkt zijn door de regulator', klinkt het. Mobistar startte begin 2014 met het ontwikkelen van diensten voor internet en televisie op basis van de regulering van de kabelmarkt. Het bedrijf testte de diensten de voorbije maanden al uit bij een honderdtal van zijn medewerkers. Het telecombedrijf herhaalt nog eens 'met aandrang' zijn oproep aan de regulator om de operationele voorwaarden en de groothandelsprijzen voor deze 'wholesale'-diensten nu snel te verbeteren, 'om zo een nieuwe speler toe te laten de markt op een rendabele manier te betreden en in het voordeel van de consument'. (Belga/MI)