De wijziging lag al even vast maar net zoals bij Proximus enkele jaren geleden moet een naamsverandering officieel worden goedgekeurd.

Zondag 8 mei past het bedrijf ook zijn website aan, klanten kunnen dan ook terecht op Orange.be. Maandag 9 mei zal het bedrijf zijn beursticker wijzigen van Mobistar/MOBB naar Orange Belgium/OBEL. De structuur van het bedrijf en van de aandeelhouders blijft ongewijzigd. De rebranding in de verkooppunten volgt in de komende maanden.

Hoe zat dat alweer met Base?

Mobistar wijzigt zijn naam op vraag van het gelijknamige Franse moederbedrijf Orange. Maar wie rond de eeuwwisseling al mobiel belde herinnert zich ongetwijfeld nog Orange als de oorspronkelijke naam van de operator Base. Voor die verklaring moeten we kijken naar de eigenaars van beide bedrijven.

Base (vroeger Orange) was aanvankelijk een joint-venture tussen KPN en het (toen nog) Britse Orange. In 2000 werd het Britse Orange gekocht door France Télécom dat de merknaam Orange sindsdien gebruikt om zijn mobiele diensten in de markt te zetten.

Maar France Télécom was op dat moment al actief in ons land met Mobistar, waardoor de Activiteiten van Orange in België (het huidige Base) werden verkocht aan KPN. Om verwarring te vermijden werd Orange in de jaren nadien omgedoopt tot Base. Maar intussen ligt ook dat ver genoeg in het menselijk geheugen waardoor Mobistar voortaan door het leven kan als Orange.

De wijziging lag al even vast maar net zoals bij Proximus enkele jaren geleden moet een naamsverandering officieel worden goedgekeurd.Zondag 8 mei past het bedrijf ook zijn website aan, klanten kunnen dan ook terecht op Orange.be. Maandag 9 mei zal het bedrijf zijn beursticker wijzigen van Mobistar/MOBB naar Orange Belgium/OBEL. De structuur van het bedrijf en van de aandeelhouders blijft ongewijzigd. De rebranding in de verkooppunten volgt in de komende maanden.Hoe zat dat alweer met Base?Mobistar wijzigt zijn naam op vraag van het gelijknamige Franse moederbedrijf Orange. Maar wie rond de eeuwwisseling al mobiel belde herinnert zich ongetwijfeld nog Orange als de oorspronkelijke naam van de operator Base. Voor die verklaring moeten we kijken naar de eigenaars van beide bedrijven.Base (vroeger Orange) was aanvankelijk een joint-venture tussen KPN en het (toen nog) Britse Orange. In 2000 werd het Britse Orange gekocht door France Télécom dat de merknaam Orange sindsdien gebruikt om zijn mobiele diensten in de markt te zetten.Maar France Télécom was op dat moment al actief in ons land met Mobistar, waardoor de Activiteiten van Orange in België (het huidige Base) werden verkocht aan KPN. Om verwarring te vermijden werd Orange in de jaren nadien omgedoopt tot Base. Maar intussen ligt ook dat ver genoeg in het menselijk geheugen waardoor Mobistar voortaan door het leven kan als Orange.