Mobistar heeft een lastenboek uitgeschreven voor de outsourcing van (een deel van) zijn it. De scope is duidelijk, maar de puzzelstukjes passen nog niet allemaal.

Momenteel werken er een 200-tal mensen voor het informaticadepartement van Mobistar. Maar de operator denkt er aan om zijn it-departement (of een deel van zijn it-departement) te 'externaliseren'. Meer bepaald zou er gedacht worden aan het outsourcen van de applicatieontwikkeling, de infrastructuur en de testing.

Hoewel Mobistar benadrukt dat er nog geen definitieve beslissing is gevallen, schuimt het bedrijf momenteel toch de markt af, en wordt er aan eventuele partners gevraagd om met voorstellen te komen.

Het zou best kunnen dat slechts een deel van de infrastructuur geoutsourcet wordt, dat is nog niet helemaal duidelijk, de puzzelstukjes liggen nog niet allemaal op hun plaats.

Een uiteindelijk beslissing in dit dossier wordt niet verwacht voor eind februari.

Mobistar heeft een lastenboek uitgeschreven voor de outsourcing van (een deel van) zijn it. De scope is duidelijk, maar de puzzelstukjes passen nog niet allemaal.Momenteel werken er een 200-tal mensen voor het informaticadepartement van Mobistar. Maar de operator denkt er aan om zijn it-departement (of een deel van zijn it-departement) te 'externaliseren'. Meer bepaald zou er gedacht worden aan het outsourcen van de applicatieontwikkeling, de infrastructuur en de testing.Hoewel Mobistar benadrukt dat er nog geen definitieve beslissing is gevallen, schuimt het bedrijf momenteel toch de markt af, en wordt er aan eventuele partners gevraagd om met voorstellen te komen. Het zou best kunnen dat slechts een deel van de infrastructuur geoutsourcet wordt, dat is nog niet helemaal duidelijk, de puzzelstukjes liggen nog niet allemaal op hun plaats. Een uiteindelijk beslissing in dit dossier wordt niet verwacht voor eind februari.