Mobistar bevestigt dat het de 4G-uitvoering van de nieuwe iPad zal verkopen vanaf 23 maart - ook al is er nog geen commercieel 4G-aanbod.

Op de Belgische website van Apple wordt melding gemaakt dat Mobistar en Proximus 4G-dataplannen verkopen. Woordvoerders van beide operatoren benadrukken dat er echter nog geen commercieel LTE-aanbod bestaat. Ze zijn ook van plan om Apple op de foutieve informatie te wijzen.

Over de commerciële LTE-plannen willen zowel Mobistar als Proximus ook nog niet uitweiden: te vroeg heet het. Mobistar bevestigt wel dat het 4G-toestel vanaf 23 maart verdeeld zal worden via hun verkooppunten. Voorlopig dus zonder te kunnen profiteren van LTE-snelheden "maar dankzij hsdpa zal mobiel surfen toch sneller verlopen dan met de vorige iPad", zegt Patti Verdoodt, woordvoerder van Mobistar.

Belgacom bezig met 4G-uitrol

Belgacom wijst er wel op dat de uitrol van het 4G-netwerk reeds loopt sinds juni vorig jaar. Een beperkte groep professionele klanten maakt reeds gebruik van Belgacom 4G. Belgacom maakt gebruik van de bestaande 1,8 GHz frequentieband voor de uitrol van 4G en is de uitrol van 4G gestart in Hasselt, Bergen, Waver en het industriepark van Haasrode. "Op die plaatsen zullen 4G-toestellen (zoals de nieuwe iPad, nvdr) kunnen gebruikt worden", vertelt Frédérique Verbiest, woordvoerder van Proximus. Belgacom heeft geen plannen om de iPad zelf te gaan verdelen, noch online, noch via verkooppunten.

Onduidelijkheid

Overigens bestaat er ook nog onduidelijkheid over welke 4G/LTE-radio nu precies in de 4G-versie van de nieuwe iPad zal zitten. Tijdens de keynote liet Apple bijvoorbeeld ook doorschemeren dat er in de Verenigde Staten aparte versies voor carriers verkocht worden, afhankelijk van de frequentieband van hun netwerk. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Mobistar bevestigt dat het de 4G-uitvoering van de nieuwe iPad zal verkopen vanaf 23 maart - ook al is er nog geen commercieel 4G-aanbod. Op de Belgische website van Apple wordt melding gemaakt dat Mobistar en Proximus 4G-dataplannen verkopen. Woordvoerders van beide operatoren benadrukken dat er echter nog geen commercieel LTE-aanbod bestaat. Ze zijn ook van plan om Apple op de foutieve informatie te wijzen. Over de commerciële LTE-plannen willen zowel Mobistar als Proximus ook nog niet uitweiden: te vroeg heet het. Mobistar bevestigt wel dat het 4G-toestel vanaf 23 maart verdeeld zal worden via hun verkooppunten. Voorlopig dus zonder te kunnen profiteren van LTE-snelheden "maar dankzij hsdpa zal mobiel surfen toch sneller verlopen dan met de vorige iPad", zegt Patti Verdoodt, woordvoerder van Mobistar.Belgacom bezig met 4G-uitrol Belgacom wijst er wel op dat de uitrol van het 4G-netwerk reeds loopt sinds juni vorig jaar. Een beperkte groep professionele klanten maakt reeds gebruik van Belgacom 4G. Belgacom maakt gebruik van de bestaande 1,8 GHz frequentieband voor de uitrol van 4G en is de uitrol van 4G gestart in Hasselt, Bergen, Waver en het industriepark van Haasrode. "Op die plaatsen zullen 4G-toestellen (zoals de nieuwe iPad, nvdr) kunnen gebruikt worden", vertelt Frédérique Verbiest, woordvoerder van Proximus. Belgacom heeft geen plannen om de iPad zelf te gaan verdelen, noch online, noch via verkooppunten.Onduidelijkheid Overigens bestaat er ook nog onduidelijkheid over welke 4G/LTE-radio nu precies in de 4G-versie van de nieuwe iPad zal zitten. Tijdens de keynote liet Apple bijvoorbeeld ook doorschemeren dat er in de Verenigde Staten aparte versies voor carriers verkocht worden, afhankelijk van de frequentieband van hun netwerk. Wordt ongetwijfeld vervolgd.