Hoewel Mobistar tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn nettowinst met 12,2 procent heeft zien afnemen tot 116,2 miljoen euro, klopt de telco de prognoses van heel wat analisten. De dochter van France Telecom bevestigt tevens haar doelstellingen voor het volledige boekjaar.

De geconsolideerde omzet daalde over het tweede kwartaal 'slechts' met 1,5 procent, van 425 tot 419 miljoen euro. Op halfjaarbasis klokt Mobistar af op 819,9 miljoen euro, of 0,1 procent beter dan een jaar geleden.

Met een geconsolideerde nettowinst van 63,1 miljoen euro (-1,3 procent) scoort de telecomoperator ook beter dan de verwachte 54 miljoen euro. Al werd er over de eerste twee kwartalen wel een daling van 12,2 procent opgetekend in vergelijking met een jaar eerder (116,2 miljoen euro i.p.v. 132,4 miljoen euro).

De resultaten van de Mobistar-groep werden in het eerste semester naar eigen zeggen negatief beïnvloed door de daling van de mobiele terminatie- en roamingtarieven. Ook het aantal triple play-klanten (dat naast telefonie en internet ook televisie afneemt), valt vooralsnog tegen. In plaats van de 30.000 vooropgestelde klanten, konden er nog maar ruim 20.000 abonnees worden opgetekend.

De groep registreerde eind juni 4,103 miljoen actieve klanten voor mobiele telefonie, een stijging met 4,9 procent op een jaar. Mobistar investeerde in de eerste jaarhelft ook 9 procent van zijn omzet uit telefonie (67,1 miljoen euro) in een performantere IT-infrastructuur in België en in Luxemburg, en in een snel transmissienetwerk met nieuwe straalverbindingen. Een jaar eerder waren de investeringen nog goed voor 7 procent van de omzet uit telefonie.

Mobistar bevestigt tenslotte zijn verwachtingen voor het volledige boekjaar. De groep gaat uit van een omzet op hetzelfde niveau als vorig jaar, een kasstroom van 520 tot 535 miljoen euro en een nettoresultaat tussen 220 en 230 miljoen euro.

Hoewel Mobistar tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn nettowinst met 12,2 procent heeft zien afnemen tot 116,2 miljoen euro, klopt de telco de prognoses van heel wat analisten. De dochter van France Telecom bevestigt tevens haar doelstellingen voor het volledige boekjaar. De geconsolideerde omzet daalde over het tweede kwartaal 'slechts' met 1,5 procent, van 425 tot 419 miljoen euro. Op halfjaarbasis klokt Mobistar af op 819,9 miljoen euro, of 0,1 procent beter dan een jaar geleden. Met een geconsolideerde nettowinst van 63,1 miljoen euro (-1,3 procent) scoort de telecomoperator ook beter dan de verwachte 54 miljoen euro. Al werd er over de eerste twee kwartalen wel een daling van 12,2 procent opgetekend in vergelijking met een jaar eerder (116,2 miljoen euro i.p.v. 132,4 miljoen euro). De resultaten van de Mobistar-groep werden in het eerste semester naar eigen zeggen negatief beïnvloed door de daling van de mobiele terminatie- en roamingtarieven. Ook het aantal triple play-klanten (dat naast telefonie en internet ook televisie afneemt), valt vooralsnog tegen. In plaats van de 30.000 vooropgestelde klanten, konden er nog maar ruim 20.000 abonnees worden opgetekend. De groep registreerde eind juni 4,103 miljoen actieve klanten voor mobiele telefonie, een stijging met 4,9 procent op een jaar. Mobistar investeerde in de eerste jaarhelft ook 9 procent van zijn omzet uit telefonie (67,1 miljoen euro) in een performantere IT-infrastructuur in België en in Luxemburg, en in een snel transmissienetwerk met nieuwe straalverbindingen. Een jaar eerder waren de investeringen nog goed voor 7 procent van de omzet uit telefonie. Mobistar bevestigt tenslotte zijn verwachtingen voor het volledige boekjaar. De groep gaat uit van een omzet op hetzelfde niveau als vorig jaar, een kasstroom van 520 tot 535 miljoen euro en een nettoresultaat tussen 220 en 230 miljoen euro.