Modulaire smartphones als Ara zijn bedoeld om zelf in elkaar te zetten. Ze bestaan uit onderdelen die gebruikers zelf kunnen vervangen. Als bijvoorbeeld de camera of het display kapot is, hoeven ze niet een heel nieuw toestel te kopen, maar alleen die ene module. Dat voorkomt verspilling en geeft telefoons een langere levensduur.

Google werkt daar al jaren aan met Project Ara. Maar de modulaire smartphone kampte met grote problemen. De losse modules bleven namelijk niet goed aan elkaar vastzitten.

Het idee van Ara is voor een deel gebaseerd op het concept Phonebloks van de Nederlandse ontwerper Dave Hakkens.

(ANP/WK)

Modulaire smartphones als Ara zijn bedoeld om zelf in elkaar te zetten. Ze bestaan uit onderdelen die gebruikers zelf kunnen vervangen. Als bijvoorbeeld de camera of het display kapot is, hoeven ze niet een heel nieuw toestel te kopen, maar alleen die ene module. Dat voorkomt verspilling en geeft telefoons een langere levensduur.Google werkt daar al jaren aan met Project Ara. Maar de modulaire smartphone kampte met grote problemen. De losse modules bleven namelijk niet goed aan elkaar vastzitten.Het idee van Ara is voor een deel gebaseerd op het concept Phonebloks van de Nederlandse ontwerper Dave Hakkens. (ANP/WK)