Met Project Ara is Google, samen met de ATAP-afdeling van Motorola die ook na de verkoop aan Lenovo nog in het bezit is van de zoekgigant, een modulaire smartphone aan het klaarstomen.

Een dergelijk type telefoon bestaat uit losse onderdelen of 'modules', die je los kunt kopen bij verschillende fabrikanten en bij defecten makkelijk kunt vervangen door nieuwe 'blokjes'. De modulaire smartphone - zie ook het Phonebloks-concept van de Nederlander Dave Hakkens, die overigens met Google en Motorola in zee ging - is op papier dus niet kapot te krijgen.

Google mikt met zijn modulaire smartphone op een kostprijs van amper 50 dollar. Het toestel bestaat dan wel enkel uit een scherm, een frame en Wifi. De consument bepaalt zelf welke andere onderdelen hij wenst en bij welke fabrikant hij die koopt.

De zoekgigant gaat een speciaal ontwikkelaars-kit uitbrengen. Het toestel zelf moet "ergens volgend jaar" uitkomen, meldt Time.

Met Project Ara is Google, samen met de ATAP-afdeling van Motorola die ook na de verkoop aan Lenovo nog in het bezit is van de zoekgigant, een modulaire smartphone aan het klaarstomen. Een dergelijk type telefoon bestaat uit losse onderdelen of 'modules', die je los kunt kopen bij verschillende fabrikanten en bij defecten makkelijk kunt vervangen door nieuwe 'blokjes'. De modulaire smartphone - zie ook het Phonebloks-concept van de Nederlander Dave Hakkens, die overigens met Google en Motorola in zee ging - is op papier dus niet kapot te krijgen. Google mikt met zijn modulaire smartphone op een kostprijs van amper 50 dollar. Het toestel bestaat dan wel enkel uit een scherm, een frame en Wifi. De consument bepaalt zelf welke andere onderdelen hij wenst en bij welke fabrikant hij die koopt. De zoekgigant gaat een speciaal ontwikkelaars-kit uitbrengen. Het toestel zelf moet "ergens volgend jaar" uitkomen, meldt Time.