Een moeder uit Tielt heeft donderdag een filmpje op Facebook geplaatst, waarop te zien is hoe haar 13-jarige dochter wreed wordt gepest en geslagen door medeleerlingen.

De feiten vonden dinsdag plaats. Terwijl ze op de bus wacht, wordt het meisje aangevallen door pesters, die alles filmen. Ze wordt aan de haren getrokken, gestampt en krijgt klappen in het gezicht. De beelden werden op YouTube geplaatst, maar snel verwijderd.

De moeder van het kind kon het filmpje onderscheppen en heeft de beelden nu zelf op Facebook geplaatst, met massale reacties tot gevolg. De mama en het gepeste meisje willen zo de pesters en pesten een halt toeroepen.

De daders riskeren van school te worden gestuurd. De politie is intussen een onderzoek gestart. "We zijn verrast door de gebeurtenissen", vertelt Khris Depovere van de politie in Tielt. "Veel informatie over de zaak kunnen wij echter nog niet kwijt. Het onderzoek loopt. Vrijdagochtend zitten we samen met de korpschef om te bepalen hoe het verder moet."

Het slachtoffer wachtte dinsdag, haar laatste schooldag, op de bus toen ze werd belaagd door enkele jongeren. Bijna vijf minuten lang werd het meisje door een andere studente aan de haren getrokken, geslagen en geschopt. "Herinneringen voor later", klonk het.

Het filmpje bereikte intussen al ruim 50.000 Facebook-gebruikers.

Bron: Belga

Een moeder uit Tielt heeft donderdag een filmpje op Facebook geplaatst, waarop te zien is hoe haar 13-jarige dochter wreed wordt gepest en geslagen door medeleerlingen. De feiten vonden dinsdag plaats. Terwijl ze op de bus wacht, wordt het meisje aangevallen door pesters, die alles filmen. Ze wordt aan de haren getrokken, gestampt en krijgt klappen in het gezicht. De beelden werden op YouTube geplaatst, maar snel verwijderd. De moeder van het kind kon het filmpje onderscheppen en heeft de beelden nu zelf op Facebook geplaatst, met massale reacties tot gevolg. De mama en het gepeste meisje willen zo de pesters en pesten een halt toeroepen. De daders riskeren van school te worden gestuurd. De politie is intussen een onderzoek gestart. "We zijn verrast door de gebeurtenissen", vertelt Khris Depovere van de politie in Tielt. "Veel informatie over de zaak kunnen wij echter nog niet kwijt. Het onderzoek loopt. Vrijdagochtend zitten we samen met de korpschef om te bepalen hoe het verder moet." Het slachtoffer wachtte dinsdag, haar laatste schooldag, op de bus toen ze werd belaagd door enkele jongeren. Bijna vijf minuten lang werd het meisje door een andere studente aan de haren getrokken, geslagen en geschopt. "Herinneringen voor later", klonk het. Het filmpje bereikte intussen al ruim 50.000 Facebook-gebruikers. Bron: Belga