Zoals bij zovele bedrijven heeft de Amerikaans-Belgische beveiligingsspecialist Vasco, bekend van de Digipass, een zwaar vierde kwartaal achter de kiezen.

In het vierde kwartaal van 2008 haalde Vasco een omzet van 28,9 miljoen dollar, een achteruitgang met 7 procent tegenover hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De operationele winst ging met maar liefst 71 procent achteruit tot 1,8 miljoen dollar. De nettowinst bedroeg 2,8 miljoen dollar, 14 procent minder dan vorig jaar.

Voor het volledige boekjaar 2008 waren de cijfers minder dramatisch. De omzet groeide tot 133 miljoen dollar, 11 procent meer dan 2007. Binnen de recentste verwachtingen dus, maar het bedrijf had de voorbije maanden wel al twee keer de omzetprognoses verlaagd. De operationele winst steeg met 9 procent tot 28,1 miljoen dollar. De nettowinst klokte af op 24,3 miljoen dollar of 16 procent meer dan een jaar eerder.

In het persbericht zegt chairman en ceo T. Kendall Hunt dat hij blij is "dat Vasco elk kwartaal winstgevend was, ondanks het moeilijke economische klimaat." Het bedrijf verwacht dat zo te zullen houden in 2009, maar wil geen concrete cijfers geven.

De firma kondigt geen ontslagen aan maar zegt wel het aantal aanwervingen tot een minimum te zullen beperken. De mensen die in 2008 aangeworven werden, zullen "beter geïntegreerd worden om efficiënter te worden". Ook andere investeringen staan op een laag pitje, al blijft het bedrijf wel "opportunistisch".

Zoals bij zovele bedrijven heeft de Amerikaans-Belgische beveiligingsspecialist Vasco, bekend van de Digipass, een zwaar vierde kwartaal achter de kiezen. In het vierde kwartaal van 2008 haalde Vasco een omzet van 28,9 miljoen dollar, een achteruitgang met 7 procent tegenover hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De operationele winst ging met maar liefst 71 procent achteruit tot 1,8 miljoen dollar. De nettowinst bedroeg 2,8 miljoen dollar, 14 procent minder dan vorig jaar. Voor het volledige boekjaar 2008 waren de cijfers minder dramatisch. De omzet groeide tot 133 miljoen dollar, 11 procent meer dan 2007. Binnen de recentste verwachtingen dus, maar het bedrijf had de voorbije maanden wel al twee keer de omzetprognoses verlaagd. De operationele winst steeg met 9 procent tot 28,1 miljoen dollar. De nettowinst klokte af op 24,3 miljoen dollar of 16 procent meer dan een jaar eerder. In het persbericht zegt chairman en ceo T. Kendall Hunt dat hij blij is "dat Vasco elk kwartaal winstgevend was, ondanks het moeilijke economische klimaat." Het bedrijf verwacht dat zo te zullen houden in 2009, maar wil geen concrete cijfers geven. De firma kondigt geen ontslagen aan maar zegt wel het aantal aanwervingen tot een minimum te zullen beperken. De mensen die in 2008 aangeworven werden, zullen "beter geïntegreerd worden om efficiënter te worden". Ook andere investeringen staan op een laag pitje, al blijft het bedrijf wel "opportunistisch".