BlackBerry gaat mogelijk een van zijn prominentste klanten verliezen: de Amerikaanse president Barack Obama. Amerikaanse media melden dat het Witte Huis gestart is met het testen van Android-smartphones van de Koreaanse fabrikanten Samsung en LG.

Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft aan de Wall Street Journal bevestigd 'dat het communicatieagentschap van het Witte Huis verschillende mobiele toestellen aan het uittesten is'.

Hoewel een eventuele implementatie van Samsung- of LG-toestellen in het Witte Huis nog ver weg is, zijn de berichten wel een eerste indicatie dat Barack Obama mogelijk zijn BlackBerry vaarwel moet zeggen.

Het is bekend dat Obama verstrengeld is aan BlackBerry. De president heeft in 2009 wel sterk moeten ijveren om zijn toestel te mogen blijven gebruiken: de NSA was bang dat de smartphone van de president gehackt zou kunnen worden of dat zijn locatie achterhaald zou kunnen worden.

Sindsdien heeft BlackBerry op de smartphonemarkt klappen gekregen van Apple en Android-toestellen. (KVDA)

BlackBerry gaat mogelijk een van zijn prominentste klanten verliezen: de Amerikaanse president Barack Obama. Amerikaanse media melden dat het Witte Huis gestart is met het testen van Android-smartphones van de Koreaanse fabrikanten Samsung en LG. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft aan de Wall Street Journal bevestigd 'dat het communicatieagentschap van het Witte Huis verschillende mobiele toestellen aan het uittesten is'. Hoewel een eventuele implementatie van Samsung- of LG-toestellen in het Witte Huis nog ver weg is, zijn de berichten wel een eerste indicatie dat Barack Obama mogelijk zijn BlackBerry vaarwel moet zeggen. Het is bekend dat Obama verstrengeld is aan BlackBerry. De president heeft in 2009 wel sterk moeten ijveren om zijn toestel te mogen blijven gebruiken: de NSA was bang dat de smartphone van de president gehackt zou kunnen worden of dat zijn locatie achterhaald zou kunnen worden. Sindsdien heeft BlackBerry op de smartphonemarkt klappen gekregen van Apple en Android-toestellen. (KVDA)