Naam, adres, woonplaats, geboortedatum, e-mailadres en wachtwoorden van accounts zijn mogelijk ontvreemd. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs (VO Raad) vrijdag.

Het is nog niet exact duidelijk wat de consequenties zijn van de hack. Scholen en leerlingen zijn geïnformeerd en de getroffen distributeurs van de digitale leersystemen hebben de inbraak gemeld bij de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens. Het lek is inmiddels gedicht en wachtwoorden zijn uit voorzorg onbruikbaar gemaakt.

,,De Stichting Eduroute is slachtoffer geworden van een gerichte aanval van onbevoegden die er op uit waren om persoonsgegevens te ontvreemden", meldt de organisatie achter het portaal dat leerlingen toegang biedt tot digitaal lesmateriaal. ,,Hierbij zijn mogelijk van veel leerlingen in het Voortgezet Onderwijs en het Middelbaar Beroepsonderwijs gegevens ontvreemd.''

Wachtwoorden

Iddink, een van de leveranciers van lesmateriaal die gebruik maken van Eduroute, verzekert zijn klanten dat ,,na uitgebreid onderzoek van de recherche er op dit moment geen aanwijzingen zijn dat data daadwerkelijk verspreid is''. Gebruikers wordt aangeraden preventief hun wachtwoorden aan te passen.

De vereniging van scholen in het Nederlandse primair onderwijs, de PO Raad, laat weten dat het systeem waar basisschoolleerlingen gebruik van maken niet is getroffen. (ANP/PVL)

Naam, adres, woonplaats, geboortedatum, e-mailadres en wachtwoorden van accounts zijn mogelijk ontvreemd. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs (VO Raad) vrijdag.Het is nog niet exact duidelijk wat de consequenties zijn van de hack. Scholen en leerlingen zijn geïnformeerd en de getroffen distributeurs van de digitale leersystemen hebben de inbraak gemeld bij de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens. Het lek is inmiddels gedicht en wachtwoorden zijn uit voorzorg onbruikbaar gemaakt.,,De Stichting Eduroute is slachtoffer geworden van een gerichte aanval van onbevoegden die er op uit waren om persoonsgegevens te ontvreemden", meldt de organisatie achter het portaal dat leerlingen toegang biedt tot digitaal lesmateriaal. ,,Hierbij zijn mogelijk van veel leerlingen in het Voortgezet Onderwijs en het Middelbaar Beroepsonderwijs gegevens ontvreemd.''WachtwoordenIddink, een van de leveranciers van lesmateriaal die gebruik maken van Eduroute, verzekert zijn klanten dat ,,na uitgebreid onderzoek van de recherche er op dit moment geen aanwijzingen zijn dat data daadwerkelijk verspreid is''. Gebruikers wordt aangeraden preventief hun wachtwoorden aan te passen.De vereniging van scholen in het Nederlandse primair onderwijs, de PO Raad, laat weten dat het systeem waar basisschoolleerlingen gebruik van maken niet is getroffen. (ANP/PVL)