De positieve resultaten van nogal wat ict-bedrijven tonen aan dat de sector mogelijk aan een heropleving is begonnen.

Econocom kondigde gisteren op zijn nieuwjaarsreceptie aan dat de bedrijfswinst in 2009 steeg met 11 procent tot 28,5 miljoen euro. De omzet nam toe met 5 procent tot 755 miljoen euro en ook voor dit jaar wordt groei voorspeld.

IBM gaf aan dat klanten na enkele snoeijaren opnieuw investeren in ict. De winst in het vierde kwartaal steeg tot omgerekend 3,36 miljard euro. Dat was meer dan verwacht. De omzet klom met 1 procent tot ruim 19 miljard euro.

Eerder had Intel al het mooie weer gemaakt met een kwartaalomzet van omgerekend 7,5 miljard euro. Dat is 23 procent meer dan een jaar eerder. De winst steeg zelfs met 875 procent tot 1,6 miljard euro.

Halfgeleiderspecialist ASML zag zijn winst in het vierde kwartaal aandikken tot 50 miljoen euro. De omzet steeg van 555 tot 581 miljoen euro. Ook hier was dat meer dan verwacht.

In eigen land kon Siemens IT Solutions and Services ook een mooie progressie optekenen. De omzet steeg vorig jaar met 9 procent tot 110 miljoen euro.

En hostingdienstenleverancier Combell zag zijn omzet met bjina een kwart toenemen tot 8 miljoen euro.

De positieve resultaten van nogal wat ict-bedrijven tonen aan dat de sector mogelijk aan een heropleving is begonnen. Econocom kondigde gisteren op zijn nieuwjaarsreceptie aan dat de bedrijfswinst in 2009 steeg met 11 procent tot 28,5 miljoen euro. De omzet nam toe met 5 procent tot 755 miljoen euro en ook voor dit jaar wordt groei voorspeld. IBM gaf aan dat klanten na enkele snoeijaren opnieuw investeren in ict. De winst in het vierde kwartaal steeg tot omgerekend 3,36 miljard euro. Dat was meer dan verwacht. De omzet klom met 1 procent tot ruim 19 miljard euro. Eerder had Intel al het mooie weer gemaakt met een kwartaalomzet van omgerekend 7,5 miljard euro. Dat is 23 procent meer dan een jaar eerder. De winst steeg zelfs met 875 procent tot 1,6 miljard euro. Halfgeleiderspecialist ASML zag zijn winst in het vierde kwartaal aandikken tot 50 miljoen euro. De omzet steeg van 555 tot 581 miljoen euro. Ook hier was dat meer dan verwacht. In eigen land kon Siemens IT Solutions and Services ook een mooie progressie optekenen. De omzet steeg vorig jaar met 9 procent tot 110 miljoen euro. En hostingdienstenleverancier Combell zag zijn omzet met bjina een kwart toenemen tot 8 miljoen euro.