"Het gaat om ongefundeerde beschuldigingen, van een amateuristische niveau", aldus Dmitri Peskov. "We zijn ze een beetje moe, het lijkt wel een heksenjacht".

Ook de president-elect in de VS, Donald Trump, gebruikte de term "politieke heksenjacht" al. Hij ziet er een poging in om hem te verzwakken.

De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben afgelopen vrijdag nog een rapport openbaar gemaakt waarin de veronderstelde hackingpraktijken bij de Democratische partij tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne volledig op het conto van de Russische president Vladimir Poetin worden geschreven. Ook de motieven van de Russische leider zijn de Amerikaanse inlichtingendiensten niet onbekend: Poetin wou de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton een hak zetten en, ergo, Trump een handje toesteken.

"Wij ontkennen nogmaals heel ferm de betrokkenheid van Moskou in de hacking", aldus Peskov. "Dit rapport voegt niets substantieels toe aan de beschuldigingen van Washington".

"Het gaat om ongefundeerde beschuldigingen, van een amateuristische niveau", aldus Dmitri Peskov. "We zijn ze een beetje moe, het lijkt wel een heksenjacht". Ook de president-elect in de VS, Donald Trump, gebruikte de term "politieke heksenjacht" al. Hij ziet er een poging in om hem te verzwakken. De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben afgelopen vrijdag nog een rapport openbaar gemaakt waarin de veronderstelde hackingpraktijken bij de Democratische partij tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne volledig op het conto van de Russische president Vladimir Poetin worden geschreven. Ook de motieven van de Russische leider zijn de Amerikaanse inlichtingendiensten niet onbekend: Poetin wou de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton een hak zetten en, ergo, Trump een handje toesteken. "Wij ontkennen nogmaals heel ferm de betrokkenheid van Moskou in de hacking", aldus Peskov. "Dit rapport voegt niets substantieels toe aan de beschuldigingen van Washington".