De Mossad is op zoek naar technologieën op verschillende gebieden, waaronder robotica, miniaturisatie en encryptie. Ook wil de geheime dienst geautomatiseerde methoden om informatie uit documenten te kunnen verzamelen en nieuwe manieren om operaties nog meer onopgemerkt uit te voeren.

Het hiervoor opgerichte investeringsfonds Libertad zal de projecten beoordelen en begeleiden. Bedrijven die in aanmerking komen, kunnen tot een half miljoen euro krijgen. Iedereen mag zich aanmelden, ook buitenlandse bedrijven. De ontvangers van subsidies behouden de rechten op hun technologie en mogen deze ook vermarkten

Premier Benjamin Netanyahu zette een korte videoclip op Twitter waarin mogelijke toekomstige technologie wordt getoond. Hij schrijft dat de Mossad baanbrekend blijft in zijn voornaamste taak om de veiligheid van Israël te waarborgen.

De Mossad is op zoek naar technologieën op verschillende gebieden, waaronder robotica, miniaturisatie en encryptie. Ook wil de geheime dienst geautomatiseerde methoden om informatie uit documenten te kunnen verzamelen en nieuwe manieren om operaties nog meer onopgemerkt uit te voeren. Het hiervoor opgerichte investeringsfonds Libertad zal de projecten beoordelen en begeleiden. Bedrijven die in aanmerking komen, kunnen tot een half miljoen euro krijgen. Iedereen mag zich aanmelden, ook buitenlandse bedrijven. De ontvangers van subsidies behouden de rechten op hun technologie en mogen deze ook vermarktenPremier Benjamin Netanyahu zette een korte videoclip op Twitter waarin mogelijke toekomstige technologie wordt getoond. Hij schrijft dat de Mossad baanbrekend blijft in zijn voornaamste taak om de veiligheid van Israël te waarborgen.