De Amerikaanse gsm-fabrikant Motorola heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 26 miljoen dollar, te danken aan kostenbesparende maatregelen.

Analisten hadden nochtans op verlies gerekend. Een jaar eerder boekte het bedrijf een nettowinst van 4 miljoen euro. De omzet daalde tijdens het tweede kwartaal wel met 32 procent, tot 8,08 miljard dollar.

Motorola heeft al een hele tijd moeite het bedrijf op het juiste spoor te krijgen, na het grote succes van de Razr-telefoon. Sinds oktober schrapte Motorola al minstens 7.000 banen.

Bron: Belga

De Amerikaanse gsm-fabrikant Motorola heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 26 miljoen dollar, te danken aan kostenbesparende maatregelen. Analisten hadden nochtans op verlies gerekend. Een jaar eerder boekte het bedrijf een nettowinst van 4 miljoen euro. De omzet daalde tijdens het tweede kwartaal wel met 32 procent, tot 8,08 miljard dollar. Motorola heeft al een hele tijd moeite het bedrijf op het juiste spoor te krijgen, na het grote succes van de Razr-telefoon. Sinds oktober schrapte Motorola al minstens 7.000 banen. Bron: Belga