Nieuwe episode in het verhaal om Motorola weer op dreef te krijgen: de 'home & networks mobility unit' wordt in drie stukken gekapt.

Voortaan zullen bij Motorola set-top boxen en modems, 'carrier class wireless equipment' en 'next-generation wireless equipment' afzonderlijk aan de slag moeten. De overkoepelende business unit "home & networks mobility" verdwijnt.

Verwacht werd dat Motorola zijn mobiele telefoon-afdeling zou afstoten, maar dat zal volgens het bedrijf ten vroegste in 2009 gebeuren, aldus Amerikaanse media. Aandeelhouder Carl Icahn oefende in het verleden al druk uit om Motorola op te splitsen, omdat het bedrijf volgens hem op die manier meer waard zou zijn.

Overigens meldde Motorola gisteren nog dat het het Amerikaanse AirDefense zou overnemen, een bedrijf dat WiFi-netwerken van bedrijven beveiligt.

Nieuwe episode in het verhaal om Motorola weer op dreef te krijgen: de 'home & networks mobility unit' wordt in drie stukken gekapt. Voortaan zullen bij Motorola set-top boxen en modems, 'carrier class wireless equipment' en 'next-generation wireless equipment' afzonderlijk aan de slag moeten. De overkoepelende business unit "home & networks mobility" verdwijnt. Verwacht werd dat Motorola zijn mobiele telefoon-afdeling zou afstoten, maar dat zal volgens het bedrijf ten vroegste in 2009 gebeuren, aldus Amerikaanse media. Aandeelhouder Carl Icahn oefende in het verleden al druk uit om Motorola op te splitsen, omdat het bedrijf volgens hem op die manier meer waard zou zijn. Overigens meldde Motorola gisteren nog dat het het Amerikaanse AirDefense zou overnemen, een bedrijf dat WiFi-netwerken van bedrijven beveiligt.