Topman Dennis Woodside heeft aangekondigd dat Motorola in oktober meerdere smartphones zal lanceren, waaronder het nieuwste Android-vlaggenschip Moto X.

Dit toestel - volgens Woodside een 'heroïsch' ding - wordt verrassend genoeg niet gebouwd in Azië, maar in een voormalige Nokia-fabriek in Texas, waar 2.000 mensen aan de slag zullen gaan.

Daarmee springt Motorola op de trein van Amerikaanse bedrijven die opnieuw hardware produceren in eigen land. Ook Apple kondigde recentelijk aan een deel van de nieuwe Mac in de VS te gaan bouwen. Sommige belangrijke onderdelen voor de Moto X komen wel nog uit China.

Woodside onthulde alvast één feature van de Moto X. Via ingebouwde sensoren weet het ding waar het zich bevindt - in je zak, of in de auto -, en past het zich automatisch aan bepaalde situaties aan.

Topman Dennis Woodside heeft aangekondigd dat Motorola in oktober meerdere smartphones zal lanceren, waaronder het nieuwste Android-vlaggenschip Moto X. Dit toestel - volgens Woodside een 'heroïsch' ding - wordt verrassend genoeg niet gebouwd in Azië, maar in een voormalige Nokia-fabriek in Texas, waar 2.000 mensen aan de slag zullen gaan. Daarmee springt Motorola op de trein van Amerikaanse bedrijven die opnieuw hardware produceren in eigen land. Ook Apple kondigde recentelijk aan een deel van de nieuwe Mac in de VS te gaan bouwen. Sommige belangrijke onderdelen voor de Moto X komen wel nog uit China. Woodside onthulde alvast één feature van de Moto X. Via ingebouwde sensoren weet het ding waar het zich bevindt - in je zak, of in de auto -, en past het zich automatisch aan bepaalde situaties aan.