Na de aankondiging vorige week dat de totale omzet bij Motorola 15 procent lager ligt dan vorig jaar en die van de gsm-poot zelfs 33 procent, denkt het bedrijf er nu aan om de afdeling af te stoten.

Motorola onderzoekt de "structurele en strategische hertekening van zijn activiteiten", met in het bijzonder de kans dat de gsm-divisie wordt afgestoten van de andere afdelingen. De omzet van de gsm-poot lag in 2007 33 procent lager dan vorig jaar, op 19 miljard dollar.

Analisten zijn erg sceptisch over de plannen van ceo Greg Brown. De gsm-afdeling levert Motorola een pak visibiliteit en naambekendheid op. Bovendien is ze nog altijd goed voor meer dan helft van de totale omzet (36,6 miljard dollar) van het bedrijf.

Alternatieve scenario's voor een verkoop zijn het opnieuw investeren in de softwareontwikkeling voor mobiele toestellen of het zoeken van een strategische partner om de gsm-divisie mee uit te bouwen.

Na de aankondiging vorige week dat de totale omzet bij Motorola 15 procent lager ligt dan vorig jaar en die van de gsm-poot zelfs 33 procent, denkt het bedrijf er nu aan om de afdeling af te stoten. Motorola onderzoekt de "structurele en strategische hertekening van zijn activiteiten", met in het bijzonder de kans dat de gsm-divisie wordt afgestoten van de andere afdelingen. De omzet van de gsm-poot lag in 2007 33 procent lager dan vorig jaar, op 19 miljard dollar. Analisten zijn erg sceptisch over de plannen van ceo Greg Brown. De gsm-afdeling levert Motorola een pak visibiliteit en naambekendheid op. Bovendien is ze nog altijd goed voor meer dan helft van de totale omzet (36,6 miljard dollar) van het bedrijf. Alternatieve scenario's voor een verkoop zijn het opnieuw investeren in de softwareontwikkeling voor mobiele toestellen of het zoeken van een strategische partner om de gsm-divisie mee uit te bouwen.